Bosnia and Herzegovina

Oluja zahvatila Dalmaciju, na Pelješcu se stvorila velika pijavica

Oluja je zahvatila Dalmaciju, a hrvatski mediji prenose da je posebno nestabilno vrijeme bilo u srednjoj i južnoj Dalmaciji u kasnim poslijepodnevnim satima.

Dalmacija Danas prenosi da se sistem jakih grmljavinskih oblaka stvorio poslije 17 sati na području između Mljeta, Korčule i Pelješca, tamo je bilo lokalno kiše, grmljavine, čak i grada.

Oko 17.45 sati u pelješkom kanalu stvorila se velika pijavica koja je potrajala nekoliko minuta međutim nije stigla do kopna te se približavanjem kopnu postupno raspala.

Prema podacima Pljusak.com, najviše kiše palo je u Živogošću, čak 36 litara po kvadratnom metru, što znači da je u samo pola sata palo koliko inače padne u cijelom mjesecu.

U Vidu kraj Metkovića palo je 27 litara kiše. Trenutno grmljavinskih pljuskova ima u zaleđu Trogira te ponovno između Korčule i Pelješca.

Football news:

Morata is one of Juve's candidates for the forward position
Karl-Heinz Rummenigge: Messi can only be stopped if you deprive him of the pleasure of the game
Napoli offered 15 million euros for the Region. Real Madrid wants 25 million^. Real Madrid Defender Sergio Regilon can continue his career in Serie A
Neymar played a great match (despite poor implementation). Tuchel created a convenient environment for him to destroy the pressure of Atalanta
Guillem Balage: Juventus wants to get rid of Ronaldo's salary. It was offered to everyone, including Barcelona
Mbappe thanked the PSG doctors: Don't tell me about the pain
Liverpool presented a turquoise away kit for the 2020/21 season