Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PETEV NAKON UTAKMICE: 'Imamo problema u zadnjih 25-30 metara i to moramo poboljšati'

“Kada napadate uvijek postoji mogućnost na kontranapad jer smo svi otvoreni. Opet kažem da smo imali kontrolu. Žao mi je da smo stvorili više šansi, ali bod je dobar iz ove utakmice”

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u trećem kolu Lige nacija protiv selekcije Crne Gore. Rezultat je glasio 1:1.

Mnogo bolja igra večeras, ali ovoga puta rezultat nije bio očekivan. Selektor Ivaylo Petev je prokomentarisao partiju naše selekcije.

“Prvo bih čestitao momcima na zalaganju. Mislim da smo kontrolisali većinu vremena meč. Stvorili par šansi. Došli do prednosti, ali nesreća je bio autogol za 1:1. To je fudbal, tu su i greške. Oni su imali sjajne situacije, pogodili su i okvir gola. Idemo dalje, ne možemo vratiti”, rekao je Petev.

Naš tim dominira, ali su protivnici ti koji stvaraju prilike. U čemu je problem?

“Kada napadate uvijek postoji mogućnost na kontranapad jer smo svi otvoreni. Opet kažem da smo imali kontrolu. Žao mi je da smo stvorili više šansi, ali bod je dobar iz ove utakmice”

Krunić i Džeko su mijenjali pozicije, da li je to bio plan?

“Kada Edin izađe mora mu se popuniti zona. Da li je to Hotić, Gojak, Kruna. To smo tražili. Opet kažem, imamo problema u zadnjih 25-30 metara i to moramo poboljšati. Opet ponavljam igrače ne mogu kriviti, dali su sve od sebe i zadovoljan sam zalaganjem”, kazao je Petev.

Ponovo su ofanzivni igrači napravili prevagu, svjestan toga je i selektor BiH.

“21 igrača imamo na spisku. Svaki mora dati sve od sebe. Bio je plan da krenemo ovako. Napravili smo promjene, unijeli novu energiju. Imamo dva džekera od kojih imamo velike koristi – to su Luka Menalo i Smail Prevljak”, zaključio je Petev.

(N1)