logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Pika sindrom: Zavisnost krila deceniju od svih svojih ukućana, a onda je uhvatio muž kako jede bebi puder

Lisa Anderson iz Devona u Velikoj Britaniji je svoju zavisnost krila deceniju od svih svojih ukućana, ali onda je suprug uhvatio u toaletu kako jede bebi puder. Tada je natjerao da potraži profesionalnu pomoć i ustanovljeno je da pati od bolesti po imenu pika sindrom.

Lisa ima 44 godin, a njena zavisnost mnoge zgrozila.

Kako kaže medijima, puder jede već deceniju i nikako ne može da se oslobodi te navike.

– Više od decenije svakodnevno jedem bebi puder, a pojedem po jednu porciju na pola sata- objašnjava ona britanskim medijima.

Sve je počelo, kaže, prije 15 godina kada je kupala svog sina, tada bebu. Prvi put tada je stavila malo bebi pudera na nadlanicu i pojela ga i od tada ne može bez toga.

Sedmično je ova njena zavisnost, kaže, košta oko 10 funti, a preračunala je da je za sve godine zavisnosti potrošila oko 8.000 funti.

– Pojedem bocu od oko 200 g dnevno. Lijepog je ukusa, meni prija, osjeća se sapun. Najviše što mogu da izdržim a da ne uzmem malo je pola sata. Jednom mi se desilo da sam silom prilika dva dana morala da provedem bez pudera. To su mi bili najgori dani u životu- kaže Lisa.

Themes
ICO