Bosnia and Herzegovina

Po imenovanju Harris, Bidenova kampanja u 48 sati prikupila 48 milijuna dolara

Kampanja demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena prikupila je 48 milijuna dolara u 48 sati od kada je Biden za svoju potpredsjednicu imenovao senatoricu Kamalu Harris, priopćio je u petak glasnogovornik kampanje.

Biden i skupine koje podržavaju njegovu kampanju u srpnju su prikupili 140 milijuna dolara.

Biden, i sam bivši potpredsjednik, u utorak je izabrao Harris, indijsko-jamačanskog podrijetla, za svoju zamjenicu. Nakon rasnih nemira zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda tijekom policijskog privođenja, Biden je bio pod snažnim pritiskom da na potpredsjedničko mjesto izabere crnkinju.

Pedesetpetogodišnja senatorica iz Kalifornije, koja je bila u utrci za Bijelu kuću da bi od toga ipak odustala i podržala Bidena, također je i prva Amerikanka azijskog podrijetla na tako visokom položaju.

Harris je u Senat izabrana 2016. kao tek druga Afroamerikanka u njegovoj povijesti kojoj je to uspjelo. Ona bi trebala mobilizirati Afroamerikanace, najodanije biračko tijelo Demokratske stranke.

Prije četiri godine, odaziv crnih glasača na predsjedničke izbore je prvi puta u 20 godina drastično pao, što je uvelike pridonijelo neuspjehu tadašnje demokratske kandidatkinje Hillary Clinton koja je izgubila od Donalda Trumpa.

Harris, bivša tužiteljica i glavna državna odvjetnica u Kaliforniji poznata je po svom agresivnom stilu u raspravama u Senatu, a u kampanji na demokratskim predizborima jednako oštra bila je i prema Bidenu.

Ona ima šanse biti glavna kandidatkinja za demokratsku nominaciju 2024., s obzirom na visoku Bidenovu dob.

Football news:

Mourinho on bale: Happy and professional, but not ready yet. I hope he returns after a break for the national teams
Lukaku caught up with Ronaldo in the list of Serie A scorers, scoring twice against Benevento. Forwards have 3 goals
Schalke was led by former Augsburg coach Baum. Naldo joined his staff
Lukaku scored Benevento in the 28th second. This is Inter's record in Serie A for collecting statistics
Karl-Heinz Rummenigge: Xabi Alonso is an Interesting coach for Bayern. He's a great guy
Van de Beek's agent: Donny is happy at Manchester United. Svart spoke as a mentor and adviser, this is his personal opinion
The test passes a medical examination in Barcelona. He will almost certainly sign a contract. Koeman on defender