Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Počela izborna šutnja

Izborna šutnja nastupila je jutros u 07.00 sati, točno 24 sata pred otvaranje biračkih mjesta za Opće izbore 2022.

Biračka mjesta otvaraju se u nedjelju, 2. listopada, u 07.00 sati, a prema Izbornom zakonu BiH, tijekom 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriju Bosne i Hercegovine ne smije biti izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju. Period izborne šutnje traje do zatvaranja biračkih mjesta.

U razdoblju koji počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje do njihovog zatvaranja, političkim strankama, koalicijama, listama nezavisnih kandidata i nezavisnim kandidatima zabranjeno je sudjelovanje u javnim političkim aktivnostima što uključuje održavanje skupova u cilju izborne kampanje, izlaganje na biračkom mjestu i u njegovoj okolini bilo kakvih materijala u cilju utjecanja na birače, korištenje domaćih i međunarodnih sredstava komunikacije s ciljem utjecaja na birače, korištenje megafona ili drugih razglasnih uređaja u cilju utjecanja na birače i svaka aktivnost kojom se ometa ili opstruira izborni proces.

Pod sredstvima komunikacije u Izbornom zakonu BiH se podrazumijevaju sredstva kojima se može isporučiti zvučni, video ili tekstualni sadržaj. Takva sredstva obuhvataju radio i televizijski program, tiskane medije, internet, SMS poruke ili videoporuke isporučene putem mobilnih telefona.

Osim toga, nije dozvoljeno donošenje obilježja i simbola s političkom konotacijom na biračko mjesto i u njegovu okolinu.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.