Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

POČELA IZBORNA ŠUTNJA: NA LISTIĆIMA ĆE SE NAĆI 127 POLITIČKIH SUBJEKATA

Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje do njihovog zatvaranja, sutra u 19 sati.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine upozorava da je u tom periodu političkim subjektima zabranjeno učestvovanje u javnim političkim aktivnostima, a zabranjeno je i medijsko izvještavanje o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju.

U toku 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji Bosne i Hercegovine neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju – jasno je propisano odredbama člana 16.11 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Zabranjena je i svaka aktivnost kojom se ometa ili opstruira izborni proces.

Na različitim listama će se naći 7.257 kandidata. Iz Centralne izborne komisije BiH saopćili su da će se na izbornim listićima naći 127 političkih subjekata, od čega su 72 političke stranke, 38 koalicija i 17 nezavisnih kandidata.

Da bi mogao glasati, birač na biračkom mjestu mora pokazati jedan od važećih dokumenata države BiH, a to su lična karta, vozačka dozvola ili pasoš. prenosi hayat


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...