Bosnia and Herzegovina

Policajac Miloš spašavao unesrećenog: Zmija mi se omotola oko noge i ugrizla me

Policajac Tomislav Miloš iz Bugojna bio je na mjestu saobraćajne nesreće u Bugojnu i s kolegom ukazivao pomoć nastradalom mladiću, piše Bugojno Danas. 

Dok su čekali kola hitne pomoći, unesrećenog mladića su pokušavali pažljivo iznijeti iz automobila. Međutim, kada su počeli da ga iznose iz automobila, njemu se zmija omotala oko noge. 

Bio sam treća smjena, dobili smo dojavu da se dogodila saboraćajna nezgoda i da ima povrijeđenih lica, odmah je upućena druga patrola, tad sam kolegi rekao da idemo i mi na lice mjesta da pomognemo. Došli smo na lice mjesta nezgode, primjetio sam kako dvije djevojke povrijeđene sjede na asfaltu a u kanalu se nalazilo drugo lice koje je bilo povrijeđeno. Rekao sam kolegama da ga ne smijemo pomjerat do dolaska hitne pomoći. Ubrzo je stigla hitna pomoć te su povrijeđenom momku ukazivali pomoć. Morali smo ga iznijeti vodoravno jer je imao povrede kičme tj leđa. U momentu kada smo ga počeli iznositi osjetio sam da mi se zmija omotala oko noge, tad sam lijevom nogom naglo trzao kako bi je odbacio sa noge, nakon više pokušaja uspio sam je odbaciti. Prilikom izlaska zadobio sam ugriz zmije u predjelu noge, na svu sreću prošlo je bez ozbiljnih komplikacija jer se radilo o zmiji koja nije otrovnica. Uspjeli smo iznijeti momka te ga uputiti u Dom zdravlja na dalju obradu. Sve se brzo odigralo, nije me bilo strah i opet bi isto učinio da spasim ljudski život – ispričao je Tomislav Miloš za Bugojno Danas. 

Football news:

The Europa League returns today. We remember where everything stopped
Christian Falk: A third-party agent is working on Sancho's transition. Manchester United can claim that they are not negotiating
Ferran Torres: I Don't think Real Madrid will pass Manchester City in the Champions League
Manchester City will receive 15 million pounds after the transfer of Sancho to Manchester United
Buffon-Casillas: without you, everything would be less important
Ake arrived in Manchester to undergo a medical for city. He will be bought for 39 million pounds
Sancho's salary at Manchester United is 17.6 million euros a year. In Borussia, he receives 6 million rubles. Borussia Dortmund Midfielder Jaydon Sancho has agreed with Manchester United about the size of a paycheck