Bosnia and Herzegovina

POLICIJA TAJNO SNIMALA OBJEKAT IZ KOJEG JE IZAŠAO KOLINDIN SUPRUG: Šta je Jakov Kitarović radio u istom klubu s uhapšenim u velikoj aferi koja trese Hrvatsku…

Kako bi snimili Kovačevića da izlazi s novcem, policajci su cijeli dan tajno snimali izlaz iz Kluba te su upravo tada snimili Kitarovića i ostale Kovačevićeve goste.

Istoga dana kada je poduzetnik Krešo Petek navodno donio 1,96 miliona kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, policijska tajna pratnja koja ih je nadzirala snimila je kako iz prostorija u Slovenskoj 9, iz famoznoga „Kluba“, izlazi suprug tada aktuelne predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov, piše Jutarnji list

Osim Jakova Kitarovića snimljeno je toga dana još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba, a uglavnom se radi o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant, piše Jutarnji list.

Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, jedan je od svjedoka čije je saslušanje predloženo tokom istrage u aferi Janaf, potvrđeno je iz izvora bliskog istrazi, navodi Večernji list.

No osim njih toga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

Daljnjim praćenjem policajci su definirali kako je „Klub“ prostor u Zagrebu, u Slovenskoj ulici na kućnom broju 9, koji je u vlasništvu jedne Kovačevićeve firme.

U Klubu su Petek i Kovačević dogovorili sastanak lani 11. novembra, a prethodilo mu je Petekovo prebacivanje, najprije 1,96 miliona kuna s poslovnoga računa na osobni, a zatim podizanje čitavoga iznosa istoga dana kada je sastanak dogovoren.

Kako bi snimili Kovačevića da izlazi s novcem, policajci su cijeli dan tajno snimali izlaz iz Kluba te su upravo tada snimili Kitarovića i ostale Kovačevićeve goste.

Football news:

Ronaldo is a fan of the UFC. Rooting for Khabib, training with Conor, signed up for all the top fighters
Only Milan have not lost points this season in the top 5 of the European leagues. Aston Villa lost 0:3 in the
🎮 We made a game about Khabib - fight for him and try to fill up Geiji
Tebas about klasiko: the Game of the best teams in the world. The most important match of club football
Leeds forward Bamford scored a hat-trick. He has 6 goals in 6 Premier League games
Moyes on the spectators in the stadiums: People watch matches in cinemas, why can't they do it on the street?
Gerard Pique: Extending a contract and signing a burofax are two different things. I defended the Interests of the team