Bosnia and Herzegovina

Pompeo: Amerika izražava duboku zabrinutost jer izbori u Bjelorusiji nisu bili slobodni i pošteni

Američki državni sekretar Majk Pompeo (Mike Pompeo) izjavio je da Amerika izražava duboku zabrinutost jer predsjednički izbori u Bjelorusiji nisu bili, kako kaže, slobodni i pošteni.

- Snažno osuđujemo nasilje protiv demonstranata i hapšenje pristalica opozicije, te gašenje interneta kako narod Bjelorusije ne bi mogao da dijeli informacije o izborima i demonstracijama - istakao je Pompeo.

Podsjećamo, Bjeloruska policija je i večeras upotrijebila suzavac kako bi rastjerala pripadnike opozicije koji protestuju u centru Minska. Situacija je napeta i u Brestu gdje je policija izašla sa štitovima i sukobila se sa demonstrantima. Bačene su svijetleće granate, dok demonstranti bacaju na policiju kamenice, prazne boce i kante za smeće. 

U Bjelorusiji su juče održani predsjednički izbori na kojima je pobjedu odnio Aleksandar Lukašenko. Nakon zatvaranja biračkih mjesta u više bjeloruskih gradova počeli su protesti.

Football news:

Sergi Roberto: I can't imagine Barca without Messi. He will always give everything for this shirt
Barcelona sold Semedu to Wolverhampton for 30 + 10 million euros
In Real life, all tests for coronavirus gave a negative result
Flick spoke to Goetze about returning to Bayern. The club's management against the
Barcelona continues to clear the squad to avoid ending the season with -100 million. Already gone Vidal and Rakitic, on the order of Modibo and Semed
Tottenham want to buy Skrinjar. Inter demands 60 million euros
Barcelona agreed to transfer desta for 20+5 million euros with Ajax