Bosnia and Herzegovina

Poplave u Južnoj Koreji, nestalo sedam spasilaca

SEUL - Sedam spasilačkih radnika nestalo je u Južnoj Koreji nakon što su se njihovi čamci prevrnuli u vodi, nabujaloj zbog poplava, prenosi agencija Jonhap u vrijeme kada obilne padavine širom Korejskog poluostrva prijete da dovedu do novih poplava i klizišta.

U dijelovima Južne Koreje već 44 dana zaredom pada kiša, što su najduže monsunske padavine od 2013. godine, prenosi Rojters.

Tri spasilačka broda prevrnula su se i voda ih je odnijela dok su pokušavala da oslobode policijski čamac, koji se zaglavio u žici od brane, u blizini grada Šunšen, sjeveoristično od Seula.

Očevici su rekli za Jonhap da su neki putnici s broda nestali, ali nema zvanične potvrde da su poginuli.

Najmanje 16 osoba je stradalo, a 11 se smatra za nestale u Južnoj Koreji, u kojoj je 1.600 ljudi rasaljeno u proteklih nekoliko dana.

U Seulu je rijeka Han nabujala preko obale u pojedinim oblastima, a pojedini putevi uz rijeku morali su da budu zatvoreni, dodaje Jonhap.

Premijer Južne Koreje Čung Hong-von u srijedu je obišao neke od najteže pogođenih oblasti i pozvao vladu da razmotri prijedloge da se nekoliko provincija označi kao zone posebne katastrofe.

Jonhap dodaje da bi odluka o tome mogla da bude donesena u petak.

Nadležni za vanredne situacije primijenili su mjere kako bi spriječili da se virus korona proširi u teretanama i centrima, koji se koriste kao skloništa.

Football news:

Inter striker Esposito goes on loan to SPAL
Frank de Boer will lead the Netherlands national team. Contract - for 2 years
Dynamo Stavropol about the match with Rotor: Transfers in the Russian Cup are prohibited. The RFU said that there is no way back
Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well
The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful
Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million