Bosnia and Herzegovina

Potresna ispovijest: Od plamena nismo mogli ući u sobu da spasimo našu Nikolinu

Jajce je danas obavijeno tugom nakon što je u noći s petka na subotu, u kasnim noćnim satima, u ulici Ive Andrića došlo do velikog požara u kojem je nastradala jedanaestogodišnja djevojčica Nikolina.

Iako se još uvijek ne zna uzrok, pretpostavlja se da je požar izazvala svijeća jer obitelj Ćosić godinama živi bez električne energije u trošnoj kući. Iz MUP-a SBŽ su rekli kako je nesreća prijavljena jutros u 02:20 sati.

Tragično nastradala Nikolina bila je Nedino dijete iz prvog braka.

- Jučer sam cijeli dan radio oko drva i umoran sam došao kući. Jako rano sam legao da spavam tako da se nisam budio do kobnog momenta kad sam osjetio dim. Ja i supruga odmah smo ustali i krenuli prema njenoj sobi, ali nismo mogli ući od plamena da spasimo našu Nikolinu. Supruga se odupirala i htjela je kroz plamen da uđe, ali jedva sam je spriječio jer i ona bi sigurno nastradala - priča drhtavim glasom Suad, prenosi Jajceonline.

Nedavno su dobili prinovu, Neda je na svijet donijela još jednu djevojčicu. Osim toga imaju još jednu 16-mjesečnu djevojčicu.

- Teško preživljavamo sve ovo, a najgore je to što se supruga porodila prije sedam dana. Ne smije nikakve lijekove piti jer hrani bebicu. Ovo je težak udarac za sve nas, a za nju pogotovo jer psihički je skroz pala - kazao je Ćosić.

Porodicu Ćosić danas je posjetio općinski načelnik Edin Hozan, te direktorica JU Centar za socijalni rad Jajce koji su ih izmjestili iz trošne brake u prinudni smještaj te im uručili pomoć.

Iz barake su izišli s par kesa samo, sve sto su imali izgubili su jednom trenu.

- Ostali smo bez ičega, sve nam je potrebno. Hrane imamo za nekoliko dana, a najviše nam nedostaje garderoba za nas, ali i za djecu. Pored svega najveći problem su pelene za bebe, lijekovi i ostale potrepštine - kazao je Suad Ćosić.

Svi dobri ljudi koji žele pomoći ovoj porodici mogu se javiti na broj: 064/416-35-45.

U veljači ove godine portal adrenalin.ba snimio je priču o ovoj obitelji.


 

Football news:

Barcelona - the first team to score for two 17-year-old players in a Champions League match
Atalanta's development has reached a crucial point: the club will soon turn into either Napoli or Roma. Miranchuk - a symbol of change
Sharonov joined the coaching staff of Cyprus Paphos
Yuran headed Khabarovsk SKA
Brugge forward Dennis on goal for Zenit: I said that I only score grandees, but it was a joke
PSG defender Kimpembe Pro 1:2 with Manchester United: We can only blame ourselves
Lopetegui Pro 0:0 with Chelsea: Sevilla showed a good team game