Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Predstava "Vija doloris" otvorila Dane pozorišta u Mrkonjić Gradu

Predstavom "Vija doloris" Centra za kulturu "Masuka" iz Velike Plane počeli su 14. Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Predstava govori o sudbini Đorđa Karađorđevića, njen autor je Dejan Petković, a režiser Miloš Jagodić.

Glumac Marko Pantović, koji igra ulogu doktora, rekao je novinarima da se radnja dešava u Toponici kod Niša gdje se princ Đorđe nalazi zbog raznih političkih i drugih okolnosti.

"Ima posebnu težinu da ovu predstavu igramo u gradu koji nosi ime po našem kralju Petru Karađorđeviću i da učinimo publici zadovoljstvo da pogleda jednu ovakvu priču koju volimo da igramo", istakao je Pantović.

Dane pozorišta u Mrkonjić Gradu sinoć je otvorio načelnik opštine Dragan Vođević, koji je naglasio da je ovo značajna manifestacija i da će ovaj grad narednih dana biti centar kulturnih dešavanja u regiji.

Vođević je pozvao sugrađane da dođu na pozorišne predstave, a ujedno je i zahvalio svima koji su dio ove kulturne priče, kao i sponzorima.

Direktor Festivala Sonja Jovandić vjeruje da će Dani pozorišta biti posjećeni jer će publika imati priliku da vidi raznovrsne predstave, te je naglasila da će posljednji dan, 14. avgusta, biti proglašena i najbolja predstava prema ocjeni publike.

Mrkonjićani će narednih dana gledati predstave "Štembilj" Dramskog studija "Daske" iz Laktaša, "Glasno kao šapat" DIS teatra iz Banjaluke i Akademskog pozorišta "Krsmanac" iz Beograda, kao i "Drugu sreću" Dramske scene SPKD "Prosvjeta" iz Prnjavora.

Organizator Dana pozorišta, koji se održavaju u pozorišnoj sali Kulturnog centra "Petar Kočić", je Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.