Bosnia and Herzegovina

Preduzetnik uhapšen zbog krađe dva miliona zaštitnih maski

MADRID - Španska policija uhapsila je danas jednog preduzetnika u Galiciji zbog krađe dva miliona zaštitnih maski, javili su lokalni mediji.

U izvještajima medija navodi se da je biznismen uhapšen u gradu Santijago de Kompostela, pod sumnjom da je iz skladišta jedne kompanije u stečaju ukrao maske i drugu medicinsku zaštitnu opremu kao što su hirurške rukavice, pantalone i setovi za prvu pomoć.

Istražioci vjeruju da je oprema vrijedna oko pet miliona evra ukradena i prodata kompaniji u Portugaliji u vrijeme kada je Kovid-19 već predstavljao ozbiljan zdravstveni problem u nekoliko zemalja.

Snimci sa video-nadzora i izjave svjedoka odveli su policiju do španskog biznismena, javio je list "Evropski nedjeljnik".

Policija je od Portugala zatražila saradnju u istrazi, koja ostaje otvorena kako bi se utvrdilo da li je još neko bio umiješan u krađu opreme.

Football news:

Balotelli on skipping training: I'm still sick
CEO Of The Homeland: Information about merging with Khimki is incorrect
Liverpool offered Werner the same salary as Chelsea, but dropped out of the competition as Leipzig refused to make a discount
A large number of games play into the hands of Real Madrid. Their composition is better than that of Barca. Ex-Madrid player Pirri on the La Liga calendar
The referee in Latvia showed a black football player a red card and a FAK. This is a very awkward situation
Barcelona has launched the streaming service Barça TV+
In the network appeared pictures of the new guest form Arsenal. Its texture resembles marble