Bosnia and Herzegovina

​Premijerno prikazivanje crtića o korupciji 'Obitelj Grabo' u Mostaru

Premijerno prikazivanje prve epizode animiranog filma 'Obitelj Grabo' bit će upriličeno u srijedu, 22. svibnja, u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru. 

Prvi je to u nizu od deset animiranih filmova nastalih u produkciji portala Bljesak.info, koji na jedinstven način progovara o korupciji u našem društvu.

''Kratkim jednominutnim animacijama nastojimo podignuti svijest o korupciji u našem društvu i upozoriti na sve negativnosti koje ova pojava nosi sa sobom. Također, cilj je prikazati kako nam se korupcija sve više čini normalnom i, što je najgore, potrebnom pojavom'', poručili su organizatori.

Uz promociju animiranog filma, u organizaciji portala Bljesak.info, bit će održano i predavanje o korupciji u BiH.

Predavači će biti: Berislav Jurič, urednik portala Bljesak.info i scenarist i redatelj animiranog serijala 'Obitelj Grabo',  Azhar Kalamujić, novinar Centra za istraživačko novinarstvo i Aleksandar Draganić, ekonomski analitičar i stručnjak za pitanja korupcije.

Football news:

Scotland coach Clarke: There were a lot of good moments during the group stage, but no points scored
England are the most boring group winners in history. Two goals were enough! And at the World Cup, the Italians once became the first even with one
Dalic - to the fans after reaching the Euro playoffs: You are our strength, and we will be your pride
Modric became the youngest and oldest goalscorer in Croatia at the Euro
Czech Republic coach Shilgava: We came out of the group and fought with England for the first place. We got what we wanted
Gareth Southgate: England wanted to win the group and continue to play at Wembley-and it succeeded
Luka Modric: When Croatia plays like this, we are dangerous for everyone