Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Preminuo Slavko Milanović

Dramaturg Slavko Milanović preminuo je nakon kraće bolesti, a tužnu vest potvrdili su njegovi saradnici iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Podsjećamo, Milanović je u periodu od 1994. do 1996. godine režirao prvu igranu televizijsku seriju u Republici Srpskoj "Goli život". Napisao je i serije "Zajedno" i "Budite isti za 20 godina".

Rođen je 1951. godine, a studije opšte književnosti i teatrologije završio je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Od 1975. godine bio je dramaturg, a od 1986. do 1992. umjetnički rukovodilac i direktor sarajevskog Kamernog teatra 55.

Objavio je veći broj studija, eseja, analiza i kritika na temu pozorišta, filma i televizije u nekoliko časopisa u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Oko 10 godina je radio kao stalni televizijski kritičar za sarajevsku reviju "Odjek“.

Autor je drama "Koncert za Reginu Olsen", "Soba", "Quid nimis" i "Riblji ples".

Od njega su se oprostile i njegove kolege iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

"Danas smo primili tužnu vijest da nas je napustio naš dugogodišnji saradnik i iskreni prijatelj našeg pozorišta, dramaturg Slavko Milanović. Ovom prilikom izražavamo saučešće porodici preminulog Slavka i kolektivu Narodnog pozorišta u Beogradu", objavili su na Facebook stranici.

Producentkinja Olivera Živković od njega se oprostila dirljivom objavom na Facebook-u.

"Veliki zaljubljenik u pozorište, umetnost i sve što je lepo. Znao je svojom toplinom da priđe svakom umetniku i ohrabri ga u svom stvaralaštvu da ode što dalje. Imao je razumevanja za ljude, plemenito i veliko srce, spremno svakom da pomogne. Uvek odan i veran svojoj Jadranki koju je neizmerno voleo. Mnogo ćeš nam nedostajati, Slavko", napisala je ona uz njegovu fotografiju.