Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pretežno suh i mjestimično vlažan kolovoz, umjerena frekvencija vozila

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Apeluje se na vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice stralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvaja se i autoput A-1 dionicu Zenica sjever-Zenica jug (oba smjera, vijadukt Klopačke stijene), kao i magistralni putevi: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Simin Han-Čaklovići i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) od 03.10 do 03.12. dolazit će do obustava saobraćaja (izuzev nedjeljom i praznicima) u terminima od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati. Za vrijeme obustava moguće je saobraćati alternativnim pravcima.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Bosanski Brod i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMAK-a.

(Vijesti.ba / FENA)