Bosnia and Herzegovina

Prioritet osigurati zdravo odrastanje našoj djeci

Udruga roditelja Naša djeca 2014 pokrenula je peticiju s ciljem povratka djece u školske klupe, naglašavajući kako djeca nisu glavni prenositelji koronavirusa, niti su izloženi najvećem riziku, a da najviše ispaštaju u trenutnoj situaciji.

"Jedno od najvažnijih prioriteta su naša djeca i njihovo obrazovanje. Odgovorno tvrdim kako je svima nama prioritet osigurati što normalnije i zdravije odrastanje naše djece i gdje god je moguće započeti školsku 2020./2021. godinu po dobro provjerenom, uhodanom i klasičnom modelu nastave. Na veliku žalost svjesni smo kako to neće biti moguće na cijelom teritoriju FBiH te ćemo morati tražiti neka druga rješenja u vidu nastave online ili kombinacije s klasičnom nastavom", kazala je epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH Andrea Jurić.

Apelirala je na roditelje da nose maske u otvorenim i zatvorenim prostorima i svojim ponašanjem doprinesu sprječavanju širenja zaraze covidom-19, priopćeno je iz Udruge.


Udruga Naša djeca od nadležnih institucija Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, županijskog Kriznog stožera, gradonačelnika i načelnika općina u ovoj županiji traži da se nastava odvija isključivo u školi, osim u slučaju opće karantene, stoji u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Football news:

Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well
The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful
Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million
Barcelona and Atletico have agreed a move for Suarez (Fabrizio Romano)
At the 1950 world Cup, Amateurs from the United States beat England. The coach of the Americans compared their players to sheep, and the author of the winning goal went missing
Dan Henderson made his debut for Manchester United at the age of 23. He made 141 appearances on loan