Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PRIPADNIK ZLOGLASNOG ŠKALJARSKOG KLANA: Nakon hapšenja u Podstrani, sada poručuje da se boji za život i ne želi iz Hrvatske

Uhapšeni "škaljarac", koji je u Podstrani uhapšen s lažnim slovenskim dokumentima na ime Miloš Đukanović, smatra da postoji "umiješanost njegovih progonitelja" (crnogorsko tužiteljstvo) u korupciju i boji se da će njegova i sigurnost njegove porodice biti ugrožena ako bude izručen.

  • Hronika

  • Prije 22 min  Prije 15 min

  • 0

Vladan Mijušković, 37-godišnji državljanin Crne Gore iz Nikšića kojeg su djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske uhapsili na području Podstrane i kojeg Viši sud u Podgorici traži zbog sumnje da je, kao pripadnik zloglasnog škaljarskog klana, učestovao "u stvaranju kriminalne organizacije", zatražio je prije nekoliko dana od policije i hrvatskog pravosuđa da ga ne izručuju u Crnu Goru jer se boji likvidacije!

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, Mijušković je preko svoga splitskog advokata Edvarda Sušca policiji iznio sumnje da će u svojoj matičnoj državi koja je za njim raspisala potjernicu imati "fer suđenje" te je spreman, ako mu bude omogućeno da do pravomoćnog okončanja postupka ostane u Hrvatskoj, pristati i na sporazum o krivnji i sankciji kako za kazneno djelo krivotvorenja isprave tako i za kazneno djelo zločinačkog udruženja po hrvatskom Kaznenom zakonu. Mijušković se od 23. septembra nalazi u ekstradicijskom istražnom zatvoru i u roku od 40 dana bi trebao biti izručen crnogorskim vlastima ako, naravno, splitski sud ne donese drukčije rješenje.

Uhapšeni "škaljarac", koji je u Podstrani uhapšen s lažnim slovenskim dokumentima na ime Miloš Đukanović, smatra da postoji "umiješanost njegovih progonitelja" (crnogorsko tužiteljstvo) u korupciju i boji se da će njegova i sigurnost njegove porodice biti ugrožena ako bude izručen.

Kao dodatne dokaze kojima potkrepljuje te svoje strahove, Mijušković navodi saznanje da je ubijen Jovan Vukotić (označen kao vođa zloglasnog škaljarskog klana, ubijen je početkom septembra u Istanbulu u Turskoj, u klasičnoj sačekuši  te činjenicu da je u Hrvatskoj, na Zrću krajem avgusta likvidiran navodni pripadnik "škaljarskog klana". Sve to, po Mijuškoviću, znači da je suprotni "kavački" klan duboko ukorijenjen u sve pore društvenog života u Crnoj Gori i da sve to dokazuje njihovu upornost i bestijalnost i opravdava zle slutnje koje bi se mogle ostvariti ako on bude izručen.

"Moj klijent sumnja da će imati pošteno suđenje u državi koja ga traži i više vjeruje hrvatskom pravosuđu. To je sve što vam mogu u ovom trenutku reći. Ja kao pravnik, sagledavajući sve recentne događaje u regiji i suđenja koja se događaju puno više vjere polažem u hrvatsko pravosuđe jer to ipak dio europskog kontinuiteta i pravne tradicije nasuprot raritetima jugoslavenskog kaznenopravnog sustava ", kazao je odvjetnik Sušac, potvrđujući saznanja Slobodne Dalmacije.

Naravno, na potezu je hrvatsko pravosuđe koje treba donijeti konačnu odluku o tome hoće li Mijuškovića izručiti ili ne.

Mijušković je u Podstrani živio u iznajmljenom apartmanu, no iako se po neslužbenim pričama navodi da je uhapšen sasvim slučajno, moguće je da to ipak nije tako i da ima veze s nedavnim ubistvom Gorana Vlaovića, pripadnika škaljarskog klana kojeg je na plaži Zrće krajem avgusta hicem u glavu likvidirao Duško Tanasković, koji je nakon toga uhapšen i nalazi se u istražnom zatvoru.