Bosnia and Herzegovina

Pronađen leš, sumnja se da je motorista koji je sletio u provaliju

VELIKA KLADUŠA - U blizini mjesta Johovica, nadomak Velike Kladuše, jučer su pronađeni skeletni ostaci mlađe muške osobe, a pretpostavlja se kako bi to mogao biti Vanes Žalić (20), mladić koji je 21. augusta ove godine nestao bez traga.

Ovu informaciju potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, koji je rekao kako je policija jučer u poslijepodnevnim satima dobila dojavu od jednog mještanina o pronalasku tijela.

Prema njegovim riječima, očevidac je uočio tijelo u jednoj provaliji koja se nalazi pored lokalnog puta, a pored njega je bio motocikl.

„Prema prvim informacijama, gotovo sigurno je da se radi o nestalom mladiću koji je, najvjerovatnije, s motociklom sletio u duboku provaliju. Zanimljivo je kako na ovome mjestu nema telefonskog signala, što je u proteklom periodu otežalo potragu. Ipak, tačne informacije biće poznate nakon što se okonča istraga i utvrde tačne okolnosti cijelog događaja“, kazao je Šiljdedić za "Nezavisne".

Policija je po prijavi izašla na lice mjesta, a u toku je još uviđaj kojem rukovodi dežurni kantonalni tužitelj.

Kako saznajemo, danas će biti obavljena i obdukcija tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Inače, mladić je poslednji put viđen pomenutog datuma kada se na motociklu odvezao od kuće.

 Njegov nestanak je prijavila porodica, a u proteklom periodu organizovano je više akcija pretrage okolnog terena u potrazi za mladićem, ali su sve te aktivnosti bile bezuspješne.

Football news:

Andrea Pirlo: In my 1st season at Juve, we were behind Milan, but we took the title. Everything depends on us
The judge made two mistakes. De Gea was pushed and there was no foul on our cancelled-out goal. Solskjaer on the loss to Sheffield
Maguire on the defeat to Sheffield Wednesday: We gave the opponent two goals, we didn't play at the level we expected
Wilder on registration in the Premier League: I don't want to talk about the beginning of an incredible rescue. We just want to show what we are worth
Ronald Koeman: Barcelona in a difficult month with an abundance of outings showed character and deserved their victories
Frankie de Jong: I started to play closer to the penalty area, so I score more
Manchester United's 13-match unbeaten streak in the Premier League was Interrupted