Bosnia and Herzegovina

Pronađena fotografija koja potvrđuje tajnu ljubav Lepe Brene i Gorana Bregovića

Ljubav o kojoj se godinama šuškalo, posebno osamdesetih godina, je ona izmeđuLepe Brene i Gorana Bregovića. Svi su znali da postoji hemija između njih i da se nešto događa, ali niko nije imao dokaze.

Mnogi su tvrdili da među njima postoji neka tajna veza. Mediji su punili su novinske stupce tračevima o Bregovićevoj romansi s Lepom Brenom, a glavni akteri, tada najveće zvijezde Jugoslavije, svoj su privatni život pažljivo skrivali od znatiželjnika i nikada nisu u javnosti govorili o svojoj vezi.

A sada, nakon više od trideset godina, "Jutarnji list" je u posjedu fotografije koja potvrđuje tajnu ljubav Lepe Brene (59) i Gorana Bregovića (70).

Riječ je o fotografiji staroj 36 godina iz privatne arhive izvora koji želi da ostane anoniman.

Ova intrigantna fotografija prikazuje Lepu Brenu i Bregovića u opuštenom, ljetnom izdanju uhvaćene na odmoru u prirodi koja se nazire u pozadini. Bregović nosi žute kupaće s havajskim uzorkom, a uz svoju prepoznatljivu frizuru, nosi i sunčane naočale dok u rukama drži malo jagnje.

Brena je, pak, u mornarskom outfitu, bijelim uskim hlačicama i majici na plavo-bijele pruge, a nosi i decentan nakit, zlatne kolutove na ušima i tanku narukvicu, što je i danas posebno u trendu. Kosa joj je raspuštena, lagano nakovrčana, što je vjerovatno rezultat utjecaja laganog ljetnog povjetarca i morske soli.

Na fotografiji je i treći akter, izvoru "Jutarnjeg" nepoznat, ali Breni i Bregoviću očito blizak prijatelj u čijem su se društvu osjećali vrlo opušteno.

Razotkrivajuća fotografija nastala je u ljetnim mjesecima 1984. godine na izoliranom otoku Šćedro koji se nalazi uz južnu obalu Hvara od kojeg ga dijeli samo Šćedarski kanal.

Na fotografiji je Lepa Brena tek u usponu svoje karijere. Ima 23 godine, a godinu ranije izbacila je singlicu “Sitnije Cile, sitnije” i ekstremno popularan album “Mile voli disko” s istoimenim hitom te pjesmama “Duge noge” i “Došlo vreme da se pođe”, koji je prodan u 780.000 kopija. Deset godina stariji od Brene, Bregović je tada s pune 34 godine u jeku svoje slave i rastura po Jugoslaviji kao vođa Bijelog dugmeta.

Upravo je 80-ih, nedugo nakon nastanka ove fotografije koja je do danas ostala skrivena u privatnom fotoalbumu pod slojem prašine, uslijedila priča o tajnoj ljubavi velikih zvijezda koja je vrištala s naslovnica svih novina i magazina.

-Lepa Brena i Goran Bregović na njegovoj jahti - bio je samo jedan od udarnih naslova koji su zaludili fanove, a kiosci su prodali sve primjerke novina koje bi se tiskale. U novinama su se mogli pročitati tračevi, bez ikakve potvrde ili dokaza.

Pisalo se da je Lepa Brena bila gošća na jahti u vlasništvu Gorana Bregovića. Jahta je to na kojoj su zasigurno došli i do usamljenog otoka Šćedro gdje je nastala intrigantna fotografija koju sada prvi put objavljujemo.

Tvrdili su 80-ih u novinama Brenine komšije  da često u svom kraju vide Bregovića.

Brena, tada najveća jugoslavenska zvijezda, živjela je u Novom Sadu, a komšije su bili uvjereni da kod nje često svraća Brega koji bi u rukama obavezno nosio cvijeće, vino i bombonijere.

Ljubav je s vremenom očito pukla, jer se Bregovića osim Brene, povezivalo i s mnogim drugim ljepoticama poput glumice Maje Sabljić, Alke Vuice, tada novinarke Poleta, i manekenke Ljiljane Tica.

Brena i Bregović i dalje povremeno sarađuju, primjerice 2013. je bila gošća na njegovom koncertu u Sarajevu u sklopu Bregovićeva projekta kojem je cilj bio pružiti pomoć mladima koji su dio romske populacije.

Jedno o drugome nikada nisu govorili loše, ali ni u superlativima. Biraju riječi i opisuju svoj odnos kao profesionalan, kao odnos kolega s muzičke scene koji su ostvarili veliku karijeru.

Football news:

Director Of Intera: We are not negotiating a transfer for Kante. Inter Sporting Director Piero Ausilio commented on the Interest in Chelsea midfielder Ngolo Kante and the possible transfer of defender Milan Skrinjar to Tottenham
Lampard 3-3 with West Brom: Chelsea lost two points, we showed character. This is a big lesson for us
Abraham on 3-3 with West Brom: Chelsea made some mistakes that are unacceptable at this level
In 2011, Abramovich bought 50% of the rights to the player who played against Chelsea in the Champions League. But there will be no consequences
Chelsea have conceded the most away goals in the Premier League since the start of last season - 42
Koeman convinces BarSU to buy Depay. Barcelona manager Ronald Koeman still wants to see Lyon forward Memphis Depay in the team
Hasselbaink on Tiago Silva: He's still a little out of shape. Surprised to see him start