Bosnia and Herzegovina

RADE ŠERBEDŽIJA PODRŽAO PROTESTE U BEOGRADU: I podsjetio građane Srbija na genocid u Srebrenici...

- Naravno da sam zgrožen činjenicom da se u današnje vreme koje se dići napretkom ljudske misli i civilizacije, mogao dogoditi takav brutalan zločin.

Glumac Rade Šerbedžija na svom Facebook profilu podržao je proteste koji su održani u Beogradu ispred Narodne skupštine. Rade je sada na društvenim mrežama napisao da je dobio brojne zamjerke što je svoju poruku podrške poslao na dan obilježavanja zločina u Srebrenici.

“Danas sam tek stigao ponovo otvoriti facebook i video sam zamerke što sam svoju poruku podrške mirnim demonstracijama u Beogradu poslao baš na dan obeležavanja strašnoga zločina i genocida koji je počinjen u Srebrenici. Ja sam čovek koji uglavnom ne gleda televiziju, jako neredovito čita novine i vrlo često zaboravlja dane u sedmici ili datume u mesecu, naročito kada radim. Jednostavno nisam znao da je prekjuče bio dan kojim se obeležavalo sećanje i žaljenje na taj stravični zločin. Naravno da sam zgrožen činjenicom da se u današnje vreme koje se dići napretkom ljudske misli i civilizacije, mogao dogoditi takav brutalan zločin. Sa datumima loše stojim, ali nije bit u datumu, nego u onome što čovjek nosi u sebi i kako svaki dan u godini djeluje. Nažalost, kod nas te tragične datume najviše koriste političari za svoje manipulacije i promocije. A sigurno je da trebamo spominjati i Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar i Jasenovac …i još mnogo takvih tragedija, da se ne zaboravi, u nadi da ćemo nešto naučiti i da nam buduće generacije neće stradati... Ja se svojim radom i životom, koliko znam i mogu, trudim da doprinesem da se traume prevaziđu, da se dižu i stvaraju novi mostovi solidarnosti i prijateljstva i da na ovim našim prostorima prestane nasilje.….”, napisao je Šerbedžija.

 

“Sa datumima loše stojim, ali nije bit u datumu, nego u onome sto čovjek nosi u sebi i kako svaki dan u godini deluje. Nažalost, kod nas te tragične datume najviše koriste političari za svoje manipulacije i promocije. A sigurno je da trebamo spominjati i Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar i Jasenovac …i još mnogo takvih tragedija, da se ne zaboravi, u nadi da ćemo nešto naučiti i da nam buduće generacije neće stradati… Ja se svojim radom i životom, koliko znam i mogu, trudim da doprinesem da se traume prevazidju , da se dižu i stvaraju novi mostovi solidarnosti i prijateljstva i da na ovim našim prostorima prestane nasilje”, poručio je umetnik.

 

Football news:

The Premier League clubs voted against 5 substitutions next season
City has fought back from UEFA and is ready to update: Pep has 300 million on transfers, Ferran Torres and ake have already been taken, and Coulibaly is on the way
I love Fulham. I'm sure it's going to hurt, but it's permanent
Streich-the main thinker of German football: does not watch the Premier League, talks about Dostoevsky and empathy
Dembele worked in the General group of leopards in front of Napoli. He has not played since November
Casemiro on respect for Zidane: I still get excited when I talk to him. It's incredible
Cakir will referee the Barcelona-Napoli match in the Champions League