Bosnia and Herzegovina

Radončić: Dva ili tri puta sam pokraden na izborima za Predsjedništvo

Ja sam dva-tri puta možda pobijedio na izborima za Predsjedništvo BiH, ali sam pokraden, kazao je Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost.

Radončić je ovo rekao u emisiji "N1" televizije, odgovarajući na pitanje "otkud najednom ljubav između njega i Denisa Zvizdića" u smislu podrške da Zvizdić uđe u Predsjedništvo BiH.

"Nema ljubavi između mene i gospodina Zvizdića. Ja sam rekao da nova generacija političara treba da preuzme poziciju u Predsjedništvu SDA ispred bošnjačke populacije. Zvizdić je za mene veći pozitivac od onih koji su montirali procese. Ja sam dva-tri puta možda pobijedio, vidjeli ste koliko su me pokrali. Možda je vrijeme da se neki iskusni političari, a mlađi, mislim na sebe i gospodina Izetbegovića, kandiduju za tu poziciju", rekao je Radončić.

Govorio je i o svojim izjavama da je na pomolu ponovno izborna krađa, te kazao kako je saznao da mu je na prošlim izborima u Sanskom Mostu ukradeno 1.500 glasova.

"Najveći problem je što se izbori održavaju u istoj atmosferi politika nacionalnih tenzija, a još gore što nemamo mehanizam zaštite glasača da njihova volja pobijedi. Opet ćemo imati izbornu krađu, ali šta ćemo. Možda bude bolje 2022. godine", rekao je.

Istakao je da ne očekuje da Centralna izborna komisija BiH nešto može ili hoće da uradi jer je to "političko tijelo u kojem su umjesto predstavnika SNSD-a dobila dva predstavnika SDS-a i jednog DF-a".

Football news:

Jurgen Klopp: first Oliver didn't see the moment, then VAR forgot the rules. And the consequences came only for van Dijk and Tiago
Favre on the defeat against Lazio: Dortmund lacked determination. We needed to play an outstanding game, and we didn't
Lampard on 0:0 with Sevilla: I think both teams are happy with the draw
Tuchel Pro 1:2 with Manchester United: PSG were not on the pitch in the first half. One of the worst games of the team
Ole Gunnar Solskjaer: When you go to a team with Neymar and Mbappe, you need to defend well, and the goalkeeper must help out
Barcelona have extended their contracts with Pique, Ter Stegen, Langle and de Jong
Ronald Koeman: Red Pique is too harsh a punishment. But Barcelona played well in the minority