Bosnia and Herzegovina

Rastu tenzije između Faučija i administracije Donalda Trampa

Bijela kuća sve više kritikuje američkog stručnjaka za infektivne bolesti i člana radne grupe za borbu protiv koronavirusa Entonija Faučija (Anthony Fauci) usljed porasta tenzija između Faučija i predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump).

Jedan zvaničnik Bijele kuće jučer je objavio listu izjava za koje smatraju da su problematične, piše BBC.

Među njima su Faučijeve promjenljive preporuke za nošenje maski i upozorenja da je situacija u SAD sa koronavirusom ozbiljna.

U dokumentu koji je za vikend procurio iz Bijele kuće, navodi se da je "nekoliko zvaničnika Bijele kuće zabrinuto zbog broja puta kada je doktor Fauči pogriješio".

- Kada me pitate da li slušam savjet doktora Faučija, moj odgovor je samo sa oprezom - rekao je danas savjetnik Bijele kuće Peter Navaro.

Primjedbe dolaze usljed primijetnog skoka broja zaraženih koronavirusom u SAD.  Potvrđeno je preko 3,3 miliona slučajeva, a više od 135.000 ljudi je umrlo od COVID-19 širom zemlje, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins. 

Fauči je više puta naglašavao da brzo popuštanje mjera utiče na brže širenje zaraze, a suprotstavljao se i Trampovim izjavama da se epidemija u SAD smiruje.

Football news:

Ander Herrera: if PSG don't win the Champions League, it won't be a failure
Arsenal are investigating the transfer of Pepe for 72 million pounds. The club wants to find out if he overpaid
Ole Gunnar Solskjaer: Manchester United knows how much it hurts to lose in the semi-finals. It's time for the leading players to prove themselves
Arsenal announced the departure of sports Director of Sunley
The Bayern coach who destroyed Barca. He was on Lev's staff at 7:1 in Brazil
Barcelona offered Pochettino a 1+1 contract. The club is in contact with Allegri and Henri
Call me Neptune. Ronaldo dived to a depth of 14 meters