Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

REAKCIJA KATARINE PEOVIĆ NAKON PRIJAVE ZBOG ZASTAVE JUGOSLAVIJE : 'Intervencije policije na isticanje ustaških zastava skoro pa i nema'

Zastavu je na svoju kuću postavio Velimir Meničanin koji je poručio da nikomu ništa nije želio dokazati ili poručiti tom zastavom.

Muškarac (47) je zaradio prijavu nakon što je u mjestu Jakšić kod Požege na vlastitoj kući istaknuo zastavu Jugoslavije

Na prijavu je reagirala i saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović.

“Zastava Jugoslavije koju je jučer izvjesio stanovnik Jakšića postala je predmet policijske intervencije jer “vrijeđa moralne osjećaje”. Intervencije policije na isticanje ustaških zastava skoro pa i nema, a one osim što vrjeđaju moralne osjećaje i zdrav razum, krše i zakon!”, napisala je Peović na Twitteru.

Zastava Jugoslavije koju je jučer izvjesio stanovnik Jakšića postala je predmet policijske intervencije jer “vrijeđa moralne osjećaje”. Intervencije policije na isticanje ustaških zastava skoro pa i nema, a one osim što vrjeđaju moralne osjećaje i zdrav razum, krše i zakon!

— Katarina Peović (@kpeovic) November 30, 2022

O burnoj reakciji susjeda koja je uslijedila te prijavi koju je zaradio zbog “vrijeđanja moralnih osjećaja” svojih sugrađana, izvijestila je danas Policijska uprava požeško-slavonska.

Zastavu je na svoju kuću postavio Velimir Meničanin koji je u razgovoru za Plusportal poručio da nikomu ništa nije želio dokazati ili poručiti tom zastavom.

“Otkako sam ovdje, a tomu ima već 20 godina, trpim ustaška obilježja – vješanje ustaških zastava. Ja sam protiv toga. Ustašija me osobno vrijeđa – otvoreno to govorim – ali trpim i šutim. I oni su ljudi, naravno, pa neka vješaju ako imaju tu potrebu, ali ja je ne volim gledati i ne gledam je stoga me ne može uvrijediti”, rekao je Jakšičanin dodajući kako ne zna zašto je netko došao i gledao u njegovu zastavu te se time uvrijedio.

Vezane vijesti