Bosnia and Herzegovina

Rimska gradonačelnica tvrdi da je bila meta mafije

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi izjavila je u ponedjeljak da je grupa organiziranog kriminala planirala ubiti nju i njezinu obitelj jer im je stala na put u dijelovima talijanske prijestonice u kojima drže kontrolu.

Raggi je postala prva gradonačelnica u povjesti Vječnog grada kada je izabrana u 2016., u velikom uspjehu za njenu stranku, anti-establishment pokret Pet zvijezda, koji sada vlada na nacionalnoj razini. Ona će se natjecati za reizbor naredne godine.

Ona je izjavila u ranije snimljenom televizijskom intervjuu da ju je napala obitelj  Casamonica, zloglasna po svojim kriminalnim aktivnostima, nakon što su gradske vlasti srušile neke od njihovih nelegalno izgrađenih vila u 2018., prisiljavajući je da živi uz policijsku pratnju.

- Obaviješteni smo da oni planiraju napasti mene i moju obitelj- dodala je ona, ne pružajući dodatne detalje.

Raggi je kazala da se također borila protiv ostalih moćnih mafijaških obitelji koje djeluju u raznim kvartovima Rima, kao što je obitelj Spada u primorskom kvartu Ostia i porodica Marando u San Basiliu, u istočnim predgrađima Rima.

- Ima dijelova Rima gdje mi ljudi prilaze i kažu mi da se nastavim boriti, ali uzmaknu kada vide da ih klanovi promatraju  - izjavila je ona u intervjuu za Canale 5.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Sami Khedira: If I could move to a Premier League club, I would be happy
Lokomotiv-Salzburg match in the Champions League will be served by the Turkish team of referees
Philippe Coutinho: I am forever grateful for the chance to play for Liverpool in the Premier League. Now focused on Barca
Mijatovic on Real Madrid's loss: Zidane must improve. The team didn't know Alaves' strengths
Frank Lampard: I Respect Mourinho. There will be no results like his if you are not a talented coach
Coutinho on Bayern: Winning the Champions League has always been my big goal. Now I want to take it with Barca
Real Madrid believe that the pressure on the referees affected the work of the referees in the match with Alaves