Bosnia and Herzegovina

Robert de Niro pravi svoj studio u Njujorku

Robert de Niro (75) sa sinom Rafaelom (43) i još nekoliko investitora kupio je zemljište u Kvinsu u Njujorku, gdje bi na 19. aveniji trebalo da nikne "Wildflower studios“, javlja Radio televizija Srbije.

Drugi pokušaj američkog glumca Roberta de Nira da u Njujorku otvori veliki filmski studio zasad teče glatko, prenosi Njujork tajms. Do sada je zemljište bilo u vlasništvu poznatog američko-njemačkog proizvođača klavira "Stenway & Sons", koji je tamo imao skladište, prenosi Njujork tajms.

Izgradnja studija događa se u vrijeme kada filmske kompanije hrle u Veliku jabuku zbog povoljnih kredita koje nudi država, a na kojima se može uštedeti i do 30 odsto troškova proizvodnje. Prošle godine su u gradu snimljena 332 filma, što je više nego dvostruko u odnosu na 1980. godinu.

Kompanije poput "Steiner Studios“ povećale su posao u gradu. "Silvercoup Studios“ je otvorio dva nova studija u Bronksu, a Netfliks je u aprilu objavio da na Menhetnu otvara korporativnu kancelariju i 'proizvodni' prostor u Bruklinu.

Ali čini se da je De Niro oduvijek želio da dovede film u Njujork. Prvi put je pokušao prije dvadeset godina, kad se udružio s danas omraženim producentom i filmskim mogulom Harvijem Vajnštajnom.

Pošto su 1999. godine dobili zeleno svetlo od tadašnjeg gradonačelnika Rudija Đulijanija, gradska uprava odbila je odobrenje, a projekt je propao.

U drugom pokušaju glumačka legenda udružila se sa sinom Rafaelom de Nirom, brokerom, i filmskom producentkinjom Džejn Rozental.

Kupili su zemljište za 73 miliona dolara, a za projekt planiraju da izdvoje 425 miliona dolara. Sporazum bi trebalo da bude zaključen do kraja godine.

Robert de Niro je prošle godine proslavio 75. rođendan, a u bogatoj filmskoj karijeri ostvario je više od 80 filmskih uloga. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad, među kojima su i dva Oskara.

Football news:

Rivaldo: talking about VAR, Barcelona is trying to distract attention from the real problems of the club
Ribery about the robbery: the Fans and Florence to support me. Fiorentina forever!
Vinicius tested negative for the coronavirus. He will be able to play with Alaves
The tournament-the return of MLS-is still a failure. Spend in Florida (7-11 thousand cases per day), players are afraid of the virus and complain about food
Zinedine Zidane: I'm Tired of saying that real have not won anything yet. Ahead of the next final
David Silva: I will miss Manchester City💙
Giovanni Simeone: I Would like to play under my father's guidance. I dream of Atletico