logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Sjajni rukometaši Slovenije pobijedili Island

Evropskog prvenstva.

Slovenija je sjajno otvorila susret, a posebno se istaknuo Dean Bombač. Čim bi se otvorilo nekoliko milimetara u odbrani Islanda, prošao bi i zabio, a uz to je sjajan bio u odbrani kada je s ukradenom loptom i asistencijom Jancu odveo Sloveniju na plus četiri u prvih 10 minuta. Hitno su Islanđani zvali tajm-aut, no niti on nije pomogao. Kako su se igrači vratili na teren, tako je Janc opet trebao mrežu Islanda za plus 5.

No, kroz 10-ak narednih minuta na terenu Islanđani su se približavali, a u 20. minuti susreta i izjednačili. Sloveniju su u tom razdoblju i dalje na životu držali Bombač, Janc i Dolenec.

U drugom dijelu Island je vratio egal na semafor, a onda su Bombač i Dolenec Sloveniju barem malo primirili odlaskom na plus dva, a potom i plus tri što su držali do sredine drugoga dijela.

Islanđani su zaradili po dvije minute u drugom dijelu u 35. i 45. minuti, a upravo je tada Slovenija bez problema podebljavala svoju prednost s dva, odnosno tri gola s igračem više. Deset minuta do kraja Slovenci su imali i šest razlike. Islanđani su uspjeli smanjiti zaostatak, ali to nije bilo dovoljno te su izabranici Ljubomira Vranješa upisali važnu pobjedu u borbi za narednu rundu takmičenja. 

Themes
ICO