Bosnia and Herzegovina

Skenderagić: Ovo je očito neka pokazna vježba, smiješno i žalosno istovremeno

Danas su predsjednik SABNOR BiH Sead Đulić i podpredsjednik Nijaz Skenderagić obaviješteni da je Druga policijska uprava, policijske stanice Centar podnijela je Općinskom sudu u Sarajevu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv njih zbog organizacije komemorativne šetnje za žrtve ustaškog terora u Sarajevu u periodu 1941.-1945. godina koja je održana 16. maja ove godine u Sarajevu u vrijeme održavanja Mise za Blajburg u Katedrali u Sarajevu.

Terete se za narušavanje javnog reda i mira na javnom mjestu i nepostupanje prema naredbi državnog organa i za dolazak učesnika na protestnu šetnju, na kojoj se nisu pridržavali važećih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koje se tiču nošenja zaštitne opreme i fizičke distance, te što nisu spriječili učesnike komemorativne šetnje da odu na lokalitet ulice Maršala Tita.

- Na putu sam, ali sam čuo za to. Jednostavno bih volio da se prvo vidim s advokatom. Zaista je ovo smiješno i žalosno, istovremeno, da nastavljaju taj proces koji definitivno izgleda ima neku političku pozadinu. Šire komentiranje ovoga zaista ne bih. Nisam ovo očekivao. Mislio sam da će se to završiti na toj nekoj prvoj fazi, ali sada vidim da ne odustaju. To je očito neka pokazna vježba, vidjet ćemo za dalje. Vjerujem u pravu i da će se ovo sve završiti kako treba - kazao je za "Avaz" Nijaz Skenderagić.

Football news:

Lampard on Chelsea's challenge for the new season: we Don't want to limit ourselves to fighting for the top 4
Lewandowski scored his 66th goal in the Champions League and moved to 4th place, ahead of Benzema. To Raul's 5 goals
Barcelona and Bayern have won the Champions League 10 times. 6 other participants of the 1/4 final of 0 cups
Gennaro Gattuso: Napoli fell asleep for half an hour and gave Barca victory. We dominated and hit more often
Lewandowski finished off Chelsea: 2 goals and 2 assists. His statistics this season are more than space
Barca flick: Not focusing on Messi. We want to show our strengths
Lewandowski scored 7 (3+4) points in two games with Chelsea and participated in all of Bayern's goals