Bosnia and Herzegovina

"Soj virusa korona u Srbiji jači nego u Italiji"

RIM - Predsjednik italijanskog regiona Veneto Luka Zaja izjavio je da je soj virusa u Srbiji agresivniji od onoga koji je do sada bio poznat u Italiji.

"Uradivši četiri testa, primijetili smo da je virusno opterećenje izuzetno jako, virusi su identični između sebe, ali pripadaju potpuno drugačijem klasteru od onog koji je do sada bio izolovan u Venetu i u Italiji. Do danas nije moguće povezati specifične mutacije s različitom patogenošću virusa, jer dosadašnja istraživanja nisu pokazala da postoje kliničke forme vezane za mutaciju virusa", rekao je Zaja za italijanske medije.

Predsjednik Veneta je naredio da se testiraju stranci u tom regionu, da nije u pitanju getoizacija, već briga o zdravlju svih građana, prenio je RTS.

U Venetu su otvorena nova žarišta upravo tamo gdje je najveća koncentracija ljudi koji su došli iz inostranstva.

"Situacija u ovom regionu je u svakom slučaju stabilna, pod kontrolom, ali nas zaista zabrinjavaju ti sojevi virusa koji dolaze iz inostranstva, pa smo zato pojačali kontrolu", rekao je Zaja.

Naveo je da je riječ o građanima koji dolaze iz Benina, Srbije, Moldavije, Konga i Sjeverne Makedonije.

"Potrebno je da svjetska zdravstvena organizacija identifikuje države koje imaju probleme, to je nešto što odavno ponavljam. Zabrinjava i što su pacijenti sve mlađi, imamo slučaj jedne majke od 23 godine iz Kameruna sa djetetom od šest godina i dva blizanca od četiri, svi pozitivni na virus", rekao je Zaja.

Football news:

I love Fulham. I'm sure it's going to hurt, but it's permanent
Streich-the main thinker of German football: does not watch the Premier League, talks about Dostoevsky and empathy
Dembele worked in the General group of leopards in front of Napoli. He has not played since November
Casemiro on respect for Zidane: I still get excited when I talk to him. It's incredible
Cakir will referee the Barcelona-Napoli match in the Champions League
Detailed analysis of the game of 18-year-old Ronaldo for sporting against Manchester United. 6 days later, Cristiano became a United player
Manchester City are confident that Aguero will stay for another season, despite the Interest of Independiente