Bosnia and Herzegovina

Stejt department pozdravio sporazum o Mostaru: Izetbegović i Čović pokazali liderstvo

Sjedinjene Države raduju se sudjelovanju u naporima za posmatranje izbora u Mostaru ove jeseni i slave neotuđivo pravo ljudi da biraju svoje vođe - navedeno je u objavi Stejt departmenta. 

Sjedinjene Američke Države pozdravile su dogovor između političkih stranaka SDA i HDZ-a u BiH u Bosni i Hercegovini da obnove pravo Mostaraca na izbor lokalne vlasti i okončaju višedesetljetni zastoj oko provođenja lokalnih izbora, navedeno je na stranici Stejt departmenta. 

- Grad Mostar i cijela zemlja značajno će profitirati od ovog napretka. I predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pokazali su liderstvo i političku hrabrost u nastojanju za neophodnim kompromisom. Sjedinjene Države također pozdravljaju naporan rad lokalnih odbora dvije stranake i duh saradnje u kojoj su pristupili pregovorima. Kompromis postignut pregovaranjem je osnovna karakteristika uspješne demokratije. Nadamo se da će današnje dostignuće biti prva među mnogim akcijama za osnaživanje građana Bosne i Hercegovine dok zemlja napreduje na putu ka euroatlantskim integracijama - stoji u obavijesti. 

Football news:

Barca President on the Real Madrid match: VAR always favours one team. I have an unpleasant feeling
Faty scored the 9,000 th goal in the history of Barcelona
Griezmann scored in La Liga for the first time since February with a pass from Messi
Suarez came out on the 3rd place in the list of the best Barca Goalscorers in history
Guardiola lost 3 away games in a row in the League for the first time in his career
About Lautaro Marotta: He has not shown the slightest desire to leave
Conte on 1:2 with Bologna: Inter's Level is much lower than expected