Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

STEVANOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO RUSKOM AMBASADORU: 'Mi imamo nultu toleranciju prema svakom fašisti ma iz kojeg naroda dolazio, imate li i Vi?'

Nakon što se Ruska ambasada obrušila na gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, u njenu odbranu stao je Dragan Stevanović, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva.

  • Mini market

  • Prije 13 min  Prije 4 min

  • 0

Ambasada Rusije zamjerila je Karić sadržaj Sporazuma o prijateljstvu i saradnji sa Kijevom koji je potpisan u Briselu.

Pismo Dragana Stevanovića prenosimo u cijelosti:


"Poštovani gospodine Kalabuhov,

Ako nešto zna, gradonačelnica grada Sarajeva i GV Grada Sarajeva znaju napraviti razliku između stradanja nedužnog naroda i fašističkih zločina izroda tog istog naroda.

U živom su sjećanju građana Sarajeva fašistički zločini srpskih, ukrajinskih pa i ruskih fašista koji su djelovali po nedužnim građanima moga grada.

To nam ne daje za pravo, i to nikada nismo činili, da zločine fašista iz bilo kojeg naroda poistovjećujemo s cijelim narodima. Naravno i unutar bošnjačkog naroda je bilo fašista.

Za nas je fašista i fašistička ideologija neprijatelj ma iz kojeg naroda dolazio.

Zato se otvoreno i svakodnevno borimo protiv veličanja Busuladžića, Pandže, Đoze, Francetića, Pavelića, Mihajlovića, Kalabića, Ljotića, Nedića i mnogih drugih osvjedočenih fašista.

Znaćemo se boriti i protiv benderovaca i vrangelovaca. Znate li i Vi napraviti tu razliku? Ili je za Vas sasvim normalno veličati Dražu Mihailovića i njegove sljedbenike, a osuđivati fašiste iz drugih naroda?

Mi imamo podjednaku, nultu toleranciju prema svakom fašisti ma iz kojeg naroda dolazio, imate li i Vi?

Solidarišemo se sa građanima i gradovima koji trpe zločin i torturu. To je naša dužnost nakon svega što smo kao grad prošli za one čuvene četiri godine opsade i herojskog otpora", zaključio je Stevanović.

OTVORENO PISMO AMBASADORU RUSKE FEDERACIJE U BiH Poštovani gospodine Kalabuhov, Ako nešto zna,gradonačelnica grada...

Objavljuje Dragan StevanovicUtorak, 29. studenoga 2022.

Vezane vijesti