Bosnia and Herzegovina

Subašić: Zločince ćemo proganjati i nikad nećemo posustati

Predsjednica Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa Munira Subašić na komemoraciji u Srebrenici poslala je nekoliko poruka.

Prvu poruku uputila je zločincima koji su počinili genocid.- Mi ćemo vas proganjati i nikad nećemo posustati, uvijek će biti neko ko će vas ganjati. To je naše pravo i obaveza. Dobro zapamtite, ne postoji mjesto gdje se možete sakriti, a da vas mi ne možemo pronaći. Majke se nikada neće umoriti- kazala je Subašić.Pozvala je PIC i Evropu da donesu zakon o negiranju genocida.- Time ćete poraziti ratne huškače i zaštiti naslijeđe koje ste nam ostavili, a to je Dejton. Zar ćete dozvoliti da na svaki naš pokušaj da donesemo zakon, Rusija stavlja veto kao što je UN-u?  upitala je Subašić.

Političari u BiH i regiji je poručila da grade mir, poštovanje i povjerenje.

- Budite primjer, mi ćemo vas podržati. Bez istine i pravde nema mira - rekla je Subašić.Srbiju je pozvala da izruči zločince koji se tamo kriju, jer će se samo tako "opravdati da nisu projektovali i planirali genocid i rat u BiH".- Pozivamo Vučica koji je najodgovorniji jer daje utočište zločincima u Srbiji, šta više nagrađuje ih -  kazala je Subašić.Domaće pravosuđe je pozvala da nastave tamo gdje je Haški tribunal stao.

Football news:

Goretska Pro 8:2 with Barca: This is only the first of three steps
Matteus on the defeat of Barca: it is Painful to see what happened to the team that inspired us for so many years
Bartomeu met with Pochettino this week. He could replace Sethien at Barca
Salihamijic Pro 8:2 with Barca: Bayern are very happy, but they want more
Recently, Mueller did not want to renew his contract with Bayern. Now he's turning the football around
The baby may get angry and leave. Luis Suarez Miramontes about Messi
Joan Laporta: bartomeu's Words are a manifestation of cowardice and failure