Bosnia and Herzegovina

Sud odlučio: Halid Muslimović treba bivšoj da vrati 140.000 KM

PRIJEDOR - Osnovni sud u Prijedoru donio je presudu kojom je pjevač Halid Muslimović dužan Sonji Bašić, a s kojom je bio u vezi, isplatiti oko 70.000 evra, odnosno blizu 140.000 maraka.

To su nam potvrdili Dragan Tolimir, advokat Bašićeve, ali i prijedorski sud, s tim što iz ovog suda nisu navodili o kojem iznosu je riječ.

"Osnovni sud u Prijedoru, u pravnoj stvari tužiteljice S.B. iz Banjaluke, protiv tuženog H.M. iz Prijedora, radi duga, donio je presudu kojom je djelimično usvojen tužbeni zahtjev tužiteljice i tuženi obavezan na isplatu glavnog duga, zakonske zatezne kamate na glavni dug i troškova parničnog postupka, čime je okončan prvostepeni parnični postupak između tih stranaka", naveli su iz Osnovnog suda u Prijedoru.

Kako je za "Nezavisne" potvrdio Tolimir, Sud je obavezao Muslimovića da Bašićevoj vrati novac koji mu je ona poslala putem "Western Uniona", odnosno oko 108.000 KM, te da plati i kamate, što bi ukupno bilo oko 70.000 evra.

"Imala je ona i dio gotovinskih uplata, na ruke, ali za to nije imala dokaze. Taj dio je odbijen pred Sudom", rekao je Tolimir za "Nezavisne".

Kako je dodao, Bašićeva mu je javila da se na ovu prvostepenu presudu, neće žaliti.

S pjevačem, ali i njegovim advokatom nismo uspjeli stupiti u kontakt.

Podsjetimo, u toku je proces protiv Muslimovića u Osnovnom sudu u Banjaluci po optužnici koja ga tereti da je Bašićevu pretukao.

Inače, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je protiv Muslimovića prije nekoliko mjeseci podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH, kojom ga terete za pranje novca i prevaru te da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.000 KM.

Football news:

Barcelona wants to give Umtiti on loan
Bernardo Silva: Man City have been playing well lately. We are good in all the lines
Real Madrid players were surprised by Zidane's soft speech at the first training session after the relegation from the Cup
Leicester have joined the fight for Eriksen
Real Madrid can invite Gallardo from River Plate instead of Zidane (ESPN Argentina)
Mandzukic on Milan's Victory in Serie A was a major achievement. We need to achieve this on the pitch, not in words
Wayne Rooney: Manchester United will win the Premier League. Pogba will have to play a significant role in this