Bosnia and Herzegovina

Susjed Kolinde Grabar-Kitarović: Čuo sam da je stigao snajperist, a vani su bili specijalci, vatrogasci, hitna

Nakon sat vremena razgovora, kad su shvatili da nema nikakvo oružje ni eksploziv, policija je upala u stan te rastrojenu stanarku odnijela do vozila hitne pomoći

Ustanu su bombe. Poruka je to koju je u petak oko 10.30 sati svim stanarima i prolaznicima Bauerove ulice u centru Zagreba odlučila obznaniti stanarka na prvom katu zgrade smještene na kućnom broju 29. Na dva bijela papira napisala je već spomenutu poruku i zalijepila ih na prozore koji gledaju na ulicu. Iako se ti prozori nalaze odmah iznad ulaza u trgovinu, njezinu poruku nitko nije primjećivao pa je odlučila o svom naumu obavijestiti i policiju.

Nazvala ih je i rekla da će aktivirati eksplozivne naprave te tako ozlijediti i sebe i susjede. Vjerojatno je to rekla jer je itekako bila svjesna da joj je prva susjeda u zgradi Kolinda Grabar-Kitarović, koja kao bivša predsjednica još uvijek ima status štićene osobe. Upravo zbog toga u roku od nekoliko minuta pred zgradom je, kako su nam opisali stanari Bauerove, nastalo pravo opsadno stanje.

– Taman sam se spremao izaći u šetnju sa psom kad mi je netko pozvonio. Otvorio sam, a djelatnik plinare me obavijestio da su isključili plin jer je u tijeku policijska intervencija. Petnaest minuta ranije bio sam u trgovini i na ulici nije bilo nikoga, a sada vidim da su tamo vatrogasci, hitna, specijalci s punom opremom i onim svojim štitovima. Kasnije sam od susjeda čuo da je došao i snajperist, iako ga ja nisam vidio – kazao nam je susjed rastrojene stanarke koja je jednim pozivom napravila cijelu pomutnju.

Iako Kolinda Grabar-Kitarović u tom trenutku nije bila kod kuće, policija je nastavila razgovarati sa stanarkom. Ubrzo su saznali da je podstanarka te da živi sama u stanu, a nakon sat vremena razgovora, kad su shvatili da nema nikakvo oružje ni eksploziv, upali su u stan te je odnijeli do vozila hitne pomoći. U trenutku zaključenja ovog broja još se uvijek nalazila u bolnici, a nakon što joj se do kraja pruži liječnička pomoć, policija će je ispitati te vidjeti hoće li protiv nje eventualno podnijeti prekršajnu ili kaznenu prijavu. 

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Roma reached the 1/2 final of the UEFA Cup/Europa League for the first time since 1991
Contrast before the whistle in Prague: Slavia players lined up in front of a kneeling Arsenal
Unai Emery: I am used to matches against my former clubs, so the games with Arsenal are not something new
I drink beer, champagne, red wine. I eat cheese and caviar. Figo about watching football
Figo about Messi and Ronaldo: Truffles with caviar is difficult to compare
Pogba on the substitution at half-time: They tried to provoke me for the 2nd yellow card. The coach decided that it would be better if I left the field before the red
Ole Gunnar Solskjaer: Manchester United are in for a real European battle with Roma. We are good against the Italians