Bosnia and Herzegovina

Tegeltija uputio Europskoj komisiji listu prioritetnih infrastrukturnih projekata

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija uputio je Europskoj komisiji listu prioritetnih infrastrukturnih projekata u svrhu izrade Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan. 

Akcenat u Jedinstvenoj listi prioritetnih infrastrukturnih projekata stavljen je na projekte iz oblasti transporta i energetike. Cilj tih projekata je pokretanje privrednih aktivnosti, unapređenje trgovinskih tokova, stvaranje radnih mjesta, te unapređenje kvaliteta života građana. 

Deklaracijom sa Samita iz Zagreba od 6. svibnja 2020. godine, Europska komisija najavila je izradu Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan s ciljem pružanja dugoročne podrške ekonomskom oporavku, poticanju privrednog rasta, unapređenju konkurentnosti i približavanju regiona Europskoj uniji. 

Imajući u vidu značaj predmetne inicijative u kontekstu oporavka i ublažavanja posljedica krize izazvane pandemijom Covida-19, napora za oporavak privrede i pokretanja investicionog ciklusa, Odbor za investicije BiH kojim predsjedava predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija utvrdio je prioritetne projekte, koji će poslužiti kao inicijalna smjernica za definiranje Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan, a koji će imati najveći utjecaj na cjelokupan društveno-ekonomski razvoj zemlje, kao i značajan doprinos u ispunjavanju ciljeva u vezi s procesom pristupanja BiH Europskoj uniji, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally