Bosnia and Herzegovina

Toyota Supra na "testu sjevernog jelena"

Već smo navikli da na "testu sjevernog jelena" gledamo limuzine, karavane, SUV modele i kamionete, od kojih su mnogi podbacili na ovom ispitivanju ponašanja u slučaju nagle promjene pravca kretanja.

Logika nam govori da će jedan sportski automobil poput nove Supre glatko proći test - što je Toyotin dvosjed i učinio, ali ipak ne tako lako kako biste očekivali.

Test je sproveo španski sajt km77.com, a Supra je bila uspješna tokom "manevra izbjegavanja jelena na putu" pri referentnoj brzini od 77 km/h.

Na snimku možemo vidjeti kako Toyotini elektronski sistemi bezbjednosti održavaju automobil na željenoj putanji, ali Španci ipak napominju da je vozaču bilo potrebno malo privikavnja na upravljač kako bi test prošao glatko.

Međutim, kako su brzine povećavane na 79 km/h i 80 km/h, Supra nije uspjela da prođe test bez obaranja graničnih čunjeva.

(B92.net)

Football news:

Bayern are ready to offer Alaba a 5-year contract. Previously discussed a 4-year deal
Klopp, flick and Nagelsmann are up for the best coach of the season award
Lewandowski, Neuer and de Bruyne are up for the UEFA best player of the season award
Totti is close to returning to Roma. He could become Vice-President or technical Director
Juve promised to bring other foreigners to the University, where Suarez took an Italian exam with answers. The case will be referred to FIGC
Bartomeu agreed to let Suarez go to Atletico. The transfer can be made today
Sampdoria player-Greta Thunberg from the world of football: discusses climate issues with Ministers, does not like to fly and is friends with Bellerin