Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

'TRINAEST GODINA U KOJIMA STE URADILI NIŠTA': Sutra se navršava godišnjica od ubistva Vedrana Puljića, navijači FK Sarajeva uputili poruku političarima

Sutra će biti navršena 13. godišnjica od ubistva Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo koji je u Širokom Brijegu izgubio život u neredima koji su prethodili utakmici Široki Brijeg - FK Sarajevo.

  • Društvo

  • Prije 9 min  Prije 8 min

  • 0

Navijači FK Sarajevo, popularne Horde Zla, pozvale su sve pristalice i navijače tog kluba da sutra u 17 sati dođu na gradsko groblje Bare, gdje će biti upriličeno odavanje počasti za momka koji je od svoje smrti postao simbol borbe protiv inertnosti vlasti i policije da razjasne njegovo ubistvo.

Posebnu poruku navijači kluba iz Titove 38b poslali su političarima.

“Napominjemo sve aktere izbora da se sutra, 04.10.2022. navršava trinaest godina od ubistva Vedrana Puljića. Trinaest godina u kojima ste uradili ništa. Osim predizbornih spomena kako biste pridobili valjda našu pažnju, pa kako niste uspjeli, prestao je i vaš spomen na Vedrana Puljića. Naš spomen neće prestati sve dok zadnji od nas ide na utakmice našeg voljenog kluba, za koji je Vedran živio”, rečeno je između ostalog u objavi na društvenoj mreži Facebook.

Izbori u Bosni i Hercegovini su završeni jučer. Za razliku od prethodnih izbora, ovog puta ni na predizbornim skupovima...

Objavljuje UNFKS - "Horde zla"Ponedjeljak, 3. listopada 2022.