Bosnia and Herzegovina

Trumpov savjetnik: Afroamerikanci moraju željeti uspjeh

U televizijskom obraćanju, koje je naišlo na kritike demokrata, Kushner, zet republikanskog predsjednika, govorio je o Trumpovom planu stvaranja radnih mjesta i novih prilika za Afroamerikance ako bude ponovno izabran na izborima početkom idućeg mjeseca.

"Proteklih godina se mnogo razgovara o stvarima koje su potrebne afroameričkoj zajednici, a to se posebno intenziviralo nakon situacije s Georgeom Floydom", rekao je Kushner za Fox&Friends.

Afroamerikanac Floyd umro je u maju, nakon što je policajac klečao na njegovu vratu gotovo devet minuta, što je pokrenulo proteste protiv rasne nejednakosti i policijske brutalnosti.

"Vidjeli ste mnogo ljudi koji su samo htjeli pokazati kako su puni vrlina. Otišli bi na Instagram i plakali, stavili bi slogan na svoje majice ili napisali nešto na košarkaškom terenu. Iskreno, to je više polariziralo nego ujedinilo ljude."

"Trumpov plan bi postigao puno više", rekao je Kushner, priznavši da afroamerička zajednica velikom većinom podržava suparnike demokrate.

"Politike predsjednika Trumpa mogu izbaviti ljude iz problema na koje se žale, no ne mogu im pomoći da budu uspješni ako to ne žele", kazao je. "Predsjednik Trump možda nekad ne kaže prave stvari, ali zato ih čini", dodao je.

Demokratska nacionalna konvencija priopćenjem je napala Kushnera, tvrdeći da je sugerirao kako je traženje pravde zbog ubistava Afroamerikanaca "prigovaranje".

"Ovaj isključiv pristup pitanjima koja su važna afroameričkim glasačima pokazatelj je Trumpove bešćutnosti i nemara za živote crnaca", stoji u priopćenju.

(Vijesti.ba / Hina)

Football news:

Ferencvaros defender: Ronaldo waved me off when I asked for his shirt. Maybe it's because he didn't score for us
Klopp on firmino: the Team is an orchestra, and Bobby plays 12 instruments in It. He is important to us
Antonio Conte: I Don't think Real Madrid can cry about their losses. It's funny that the media write about their problems with the squad
Lewandowski on the cancellation Of the Golden ball: it's not that important. Such prizes are something extra
Salah can play with Atalanta. He became ill with the coronavirus
Klopp on injured: no News. I have no idea who will play for Atalanta. Why should we give them information?
Barcelona are thinking about signing Garay due to Pique's injury