Bosnia and Herzegovina

U Beogradu uhapšen Marokanac osumnjičen za ubistvo Sarajlije

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije uhapsili su državlјanina Maroka S.E.D. (31), osumnjičenog da je, sa još nekoliko osoba, učestvovao u ubistvu državlјanina Bosne i Hercegovine Jasmina Berovića (36) u Sarajevu 17. novembra, saopšteno je iz MUP-a Srbije uz navođenje inicijala osumnjičenog i žrtve.

Osumnjičeni lociran u uhapšen u hostelu u Beogradu, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlјa, namjeri da pobjegne u neku od zemalјa u regionu.

Hapšenje je rezultat zajedničkog rada i razmjene informacija srbijanske i sarajevske policije.

S. E. D. je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu održano zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo.

U toku je procedura izručenja osumnjičenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Podsjećamo, Jasmin Berović ubijen je 17. novembra u sarajevskom naselju Otes, a policija je zbog ovog zločina bila uhapsila Marokanca Hišama Aglarasa, koji je kasnije oslobođen jer se nije mogao dovesti u vezu s ubistvom.

Football news:

Liverpool do not score 4 consecutive Premier League matches
Milik moves to Marseille. He was photographed with a shirt with the 19th number
Suarez scored 10+ goals in the league for the tenth time in a row
Atletico missed a shot from Eibar Dmitrovich from the penalty spot. Goalkeepers have not scored in La Liga for 10 years
Barcelona is far superior to Real Madrid. Our style of play does not depend on transfers. The presidential candidate of blaugrany the Freixo about the rivalry
Pogba played in the shadow of Bruno in 2020, it has dampened his ego. It reminds me of the Juve era. Ex-Manchester United player Parker about the midfielder
Valencia produced the worst first round in La Liga in 38 years, scoring 20 points in 19 matches