Bosnia and Herzegovina

U Hrvatskoj svaki deveti građananin u ozbiljnom problemu zbog korone

ZAGREB – Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, odgovarajući na pitanja novinara da li je Hrvatska zakasnila sa donošenjem pooštrenih mjera, rekao da bi za sprečavanje širenja virusa korona bilo vjerovatno najbolje da se sve zatvori, ali da to ekonomski, politički i iskustveno nije realno.

"Hrvatska nije jedna od najrazvijenih zemalja svijeta i mora se realno boriti da održi društvenu i privrednu aktivnost", rekao je Plenković i dodao da se sve mjere donose u konsultaciji sa strukom i na osnovu podataka.

Hrvatska je, kazao je premijer, imala normalniji život u odnosu na druge zemlje, ali je dodao da je vladi i njemu lično najvažnije održati obrazovanje, rad i proizvodnju, uz, kako je rekao, okvirni cilj zaštite zdravlja hrvatskih građana.

Upozorio je da fokus svakog pojedinačno treba da bude na kontaktima, društvenim i socijalnim, koji su, kako je kazao, u ovom trenutku luksuz, nebitni i irelevantni.

"Sve što možete od kontakata izbjegnite", rekao je Plenković na konferenciji za medije, uz podatak da je u Hrvatskoj svaki deveti građananin u ozbiljnom problemu zbog virusa korona.

Football news:

Juve director: Ronaldo's charisma and character help us. We believe in Pirlo, there are no specific expectations
Ødegaard is close to the rent in Sociedad. Ajax are also Interested in the Real Madrid midfielder
Ronaldo is being unnecessarily criticized. His partners, including Morata, are even worse. Ex-Inter player about the match with Juve
Koeman on Leonardo's words about Messi: When asked if I am Interested in Neymar or Mbappe, I would also say yes
The Pope met with Spezia and congratulated them on their victory over Roma: You won 4:2. In Argentina, we dance the tango, and this is music 2/4
The coach of the Mexican Tigres lit a cigarette during the game. He was suspended for one match
Arsenal approached Real Madrid regarding the lease of Edegra