Bosnia and Herzegovina

U Sloveniji broj zaraženih porastao na 1.059

Broj novozaraženih koronavirusom u Sloveniji povećan je za 38, te je sada ukupno 1.059 oboljelih od Covida-19, objavila je slovenska vlada što, čini se, govori o trendu smanjivanja dnevnog rasta, prenosi Hina.

Broj hospitaliziranih pacijenata povećao se u ponedjeljak za šest pa ih je sada u bolnicama 114, od čega na odjelima intenzivne njege 30.

Broj umrlih koji su bili zaraženi koronavirusom ostao je isti i riječ je o 30 osoba. Jučer je iz bolnica otpušteno četvero pacijenata, pa se njih ukupno 102 smatra oporavljenim i zdravim. Provedeno je 1.067 novih testiranja.

Sve to, čini se, govori o trendu smanjenja dnevnog prirasta novih slučajeva, čemu su pridonijele oštre restrikcije, zbog čega vlada razmatra ponovno pokretanje proizvodnje u nekim industrijskim sektorima nakon uskrsnog ponedjeljka, ako ih se građani i dalje budu dosljedno držali.

- Važno je da se restrikcija držimo i za vrijeme uskrsnih praznika. Neka Uskrs bude znak za novi početak, početak povratka zdravlja i smanjivanja broja zaraženih. Izdržimo kako bismo u sljedećoj sedmici napravili plan za postepeno smanjivanje restrikcija, kazao je na konferenciji za novinare Jelko Kacin, glasnogovornik vlade za pandemijsku krizu.

Football news:

Captain Valeika was born in Moscow. Russian Russian mother, father-conductor, performed with Celine Dion and still supports Spartak
Scott Makemine: Looking cuts with Zidane, Vieira, Keane. Amazing box-to-box
Jessie Lingard: Last season, I didn't force myself or set goals. It's like a new start
Fjortoft about Werner: Timo is the best talent in Europe. If Liverpool want him, he will be there
The Union was suspended from matches the forward Poltera. The player did not want to take a pay cut
Ex-Guardiola assistant: Messi will be able to play in midfield like Xavi in a few years
Kante resumed individual training at the Chelsea base