Bosnia and Herzegovina

U Splitu evakuiraju dom za starije, 10 ih pozitivno na koronavirus

Zbog sumnje na koronavirus tokom večeri će iz jednog splitskog Doma za starije i nemoćne osobe u KBC Split biti prebačeno pedesetak penzionera, a dosadašnje pretrage pokazale su da je 10 njih pozitivno, prenose hrvatski mediji.

U KBC će biti transportirano pedesetak penzionera koji su uglavnom polupokretni, tj. za kretanje koriste hodalice, štake, štapove i sl.

Pripremljen je tim da penzinere transportira iz Doma u KBC, a to bi trebalo trajati gotovo cijelu noć. U bolnici tvrde da su dobro pripremljeni i imaju sve uvjete za prihvat bolesnika.

Nakon što u KBC budu prebačeni penzioneri koji su boravili na drugom spratu Doma, taj prostor će se isprazniti i dezinficirati, kako bi se tamo mogli vratiti oni koji budu negativni na Covid-19. 

Dom za starije i nemoćne osobe u okviru stalnog smještaja pruža usluge stanovanja, prehrane, pomoći i njege, socijalnog rada, brige o zdravlju, odmora i rekreacije, te drugih aktivnosti i stručnog tretmana za oko 300 korisnika.

Ima pokretne i teže pokretne korisnike, nepokretne, dementne i oboljele od Alzheimera.

Football news:

Captain Valeika was born in Moscow. Russian Russian mother, father-conductor, performed with Celine Dion and still supports Spartak
Scott Makemine: Looking cuts with Zidane, Vieira, Keane. Amazing box-to-box
Jessie Lingard: Last season, I didn't force myself or set goals. It's like a new start
Fjortoft about Werner: Timo is the best talent in Europe. If Liverpool want him, he will be there
The Union was suspended from matches the forward Poltera. The player did not want to take a pay cut
Ex-Guardiola assistant: Messi will be able to play in midfield like Xavi in a few years
Kante resumed individual training at the Chelsea base