Bosnia and Herzegovina

Ubijeni ekstremisti u Turskoj, militant se digao u vazduh

ANKARA - Turske snage bezbjednosti ubile su danas dvojicu ekstremista u južnoj provinciji Hataj na granici sa Sirijom, u sukobu u kome se jedan militant digao u vazduh, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

Do incidenta je došlo nakon što je policija želela da zaustavi dvije osobe u automobilu, na putu koji je bio blokiran, rekao je guverner te oblasti Hataj Rahmi Dogan, dodajući da je jedan od njih neutralisan nakon sukoba u gradu Iskenderu, prenosi Rojters

Tokom sukoba došlo je do velike eksplozija kada je navodno jedan od ekstremista sebe digao u vazduh, ali nije bilo izvještaja o žrtvama na strani snaga bezbjednosti.

HaberTurk televizija je prethodno objavila da je militant poginuo kada je detonirao eksplozivnu napravu, ali se ne zna šta se desilo s drugom osobom i da li je uopšte bilo drugog čovjeka.

Policija, vatrogasci i medicinski timovi su poslati na granicu sa Sirijom, prenio je AP, pozivajući se na agenciju Anadoliju.

Eksplozija se dogodila nekoliko dana nakon što je ambasador SAD u Ankari Dejvid Saterfild upozorio na moguće incidente i napade, kako na američke, tako i ostale strane državljane.

On je pozvao Amerikance, koji su trenutno u Turskoj, da budu na dodatnom oprezu.

Islamska država i odmetnuta kurdska militantna grupa su sproveli niz terorističkih akcija na teritoriji Turske između 2015. i 2017. godine.

Football news:

Inter will fine Vidal for sending off against Real Madrid. The player received two yellow cards in 7 seconds
Conor: Rest in peace, Diego
Some love Ronaldo, some love Messi, but they can't even dream of the adoration that Maradona received. Ardiles about Diego
Argentina is drowning in tears. Maradona's coffin displayed in the presidential Palace
Dimitar Berbatov: Ramos will do well at Manchester United. Tiago Silva has proved that it is never too late to move to the Premier League
Maradona's lawyer: the Ambulance drove for half an hour. For 12 hours, my friend was left without medical supervision. Criminal idiocy
Gennady Orlov: I Don't agree that Messi is more talented than Maradona. Leo did not become the leader of Argentina