Bosnia and Herzegovina

Uhapšen Nedžad Hasić, osumnjičen za ubistvo srpskih civila u Srebrenici

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Srebreničanina Nedžada Hasića za kojim je ranije raspisana Interpolova potjernica zbog navodnog ubistva srpskih civila prije 24 godine.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz SIPA, Hasić je pronađen u mjestu Tinja na području Srebrenika gdje je izvršen pretres prostorija u kojima je boravio.

Na ovoj lokaciji je pronađena velika količina oružja i municije, između ostalog i dvije automatske puške, jedna poluautomatska, kao i tri pištolja, rekao je portparol SIPA, viši inspektor Luka Miladinović.

Hasić će biti prebačen u službene prostorije SIPA gdje će nakon kriminalističke obrade i u zakonski predviđenom roku biti predat nadležnom organu.

Podsjetimo da je Nedžad Hasić zajedno s Ahmom Harbašem i Behudinom Husićem, prema potjernici Okružnog tužilaštva Bijeljine, osumnjičen da je tokom 1996. godine na području Srebrenice učestvovao u ubistvu četvorice srpskih civila.

Oni su ranije tvrdili da su u montiranom procesu i pod prisilom priznali da su počinili djela koja im se stavljaju na teret.

Hasićev otac izjavio je još prije 15 godina da će se njegov sin predati pod uslovom da mu ne sudi nijedan sud na području RS.

Podsjetimo, nakon prvobitne presude više se nisu odazivali sudu.

Football news:

Kramaric scored the 74th goal in the Bundesliga, breaking Olic's record among Croats
Suarez has 12 goals in his first 15 games for Atletico - the best start in La Liga for a new club since Ronaldo
16-year-old Small - the youngest player in the history of Everton
Solskjaer on 3-2 with Liverpool: Manchester United won on their own terms. It's a good feeling
Hames scored 10 (3+7) points in Everton's home matches. Away - 0
Suarez scored his 12th goal of the La Liga season. Messi has 11
Miller on the Manchester United defeat: Devastated. There is no second chance in knockout football