Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

UVRIJEĐENI DODIK ODGOVORIO SCHMIDTU: 'On BiH vidi kao šumu u kojoj je on lovac!'

Riječi visokog predstavnika očigledno se nisu dopale lideru SNSD-a koji mu je danas poručio da je sebi daje ulogu "lovca".

  • Mini market

  • Prije 28 min  Prije 27 min

  • 2

Govoreći sinoć u programu Federalne televizije, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt komentarisao je i ponašanje lidera SNSD-a Milorada Dodika. 

"Gospodina Dodika poznajem već 15 godina i mogu mu samo preporučiti da traži razgovor, a da ne baca oko sebe verbalnim uvredama. Gospodin Dodik dolazi u fazu da ga ljudi neće shvatiti ozbiljno. Neka se on brine o svojoj zemlji, o RS i BiH, a međunarodna zajednica neka ne bude njegova briga. Inače, kakav je to nivo rasprava, čemu to? Isto kao drvosječa u šumi se ponaša. Od čovjeka koji obnaša takvu funkciju kao gospodin Dodik očekujem da se ponaša ozbiljno, da bude seriozan, pristojan i da se tako odnosi prema svojim političkim protivnicima i prema meni. I želim mu to jasno i reći i poručiti", rekao je Schmidt. 

Ove riječi visokog predstavnika očigledno se nisu dopale lideru SNSD-a koji mu je danas poručio da je sebi daje ulogu "lovca".

"Kvalifikacije koje je Christian Schmidt iznio na moj račun govore kako on vidi BiH. Vidi je kao šumu u kojoj sebi daje ulogu lovca. A mi pričamo o kandidatskom statusu. Zvuči kao vic, zar ne?!", kratko je odgovorio Dodik. 

Квалификације које је Кристијан Шмит изнио на мој рачун говоре како он види БиХ. Види је као шуму у којој себи даје улогу ловца. А ми причамо о кандидатском статусу. Звучи као виц, зар не?!

— Милорад Додик (@MiloradDodik) June 10, 2022