Bosnia and Herzegovina

Vanredno stanje u dijelovima Sjeverne Makedonije zbog migranata

SKOPLJE - Vlada Sjeverne Makedonije usvojila je na današnjoj sjednici odluku o uvođenju vanrednog stanja u dijelovima Sjeverne Makedonije zbog velikog broja migranata koji ulaze i obavljaju tranzit kroz zemlju, a zbog pandemije kovid-19 i rizika od širenja virusa.

Vanredno stanje važiće 30 dana nakon stupanja na snagu, saopštila je vlada, dodajući da je odluka donesena u skladu sa zaključkom sedme sjednice odbora za koordinaciju i upravljanje sistemom za upravljanje krizama, prenijela je MIA.

Odluka potvrđuje postojanje vanrednog stanja u dijelovima Sjeverne Makedonije, posebno u regionima u blizini južne i sjeverne granice, navedeno je u saopštenju.

Aktiviran je glavni štab Centra za upravljanje krizama, koji je zadužen za pripremu akcionog plana za sprečavanje i rješavanje ulaska i tranzita migranata širom Sjeverne Makedonije i pregled svih ljudskih i tehničkih resursa koji su na raspolaganju za koordinisane akcije, saopštila je vlada Sjeverne Makedonije.

Football news:

Prokhorov denied information about wanting to buy Manchester United
Tiago said goodbye to Bayern: This is the most difficult decision of my career. I need new challenges
Bale and Regilon will fly to London today to complete transfers to Tottenham
We have found a club in the Bundesliga that will prevent Bayern from becoming Champions. More precisely, it was put together by the Players from Dortmund and Leipzig, the management from Gladbach, the sponsor from Hertha
Bruno is the best player of the season at Manchester United according to the fans. It came in January
The team with the sponsor sperm Accelerator played in the Europa League. And this is just one of the 15 logos on the t-shirt
Pochettino on the words about Barca and the farm: I spoke with irony and probably went too far. What is said is said