Bosnia and Herzegovina

Vaša kombinacija boja

S obzirom na to da su pod i plafon visokodekorativni, stručnjaci savjetuju kao jednu od mogućnosti da koristite neutralnije boje u interijeru, a to su crna i bijela, tamnosmeđa te boja pijeska s detaljima u sivo-plavoj boji. Visokodekorativni starinski interijeri trpe i dekorativniji namještaj u dobro osmišljenoj, reduciranoj formi. U open plan prostoru trpezarije i kuhinje, kao kontrast čistoj i monolitnoj formi kuhinje u bijeloj boji i visokoreflektivnom plemenitom čeliku, možete staviti trpezarijski sto crne boje s dekorativnim tokarenim nogama.

image

Takav sto u kombinaciji s crnim stolicama elegantne forme daje bogatiji, dekadentniji izgled prostoriji.

Boja u interijeru se može koristiti kao low budget i efektan vizuelni element. Na primjeru interijera može se vidjeti kako je boja dominantan dekorativan element u prostoru. Možete odabrati tri boje i koristiti ih u interijeru - boju pijeska, sivo-smeđu i maslinastozelenu. Bazna boja koja se koristi na većini zidova i namještaja je bijela, uz detalje u boji senfa.

Kao kontrast visokodekorativnom bojenom zidu u navedene tri boje, većina namještaja može biti bijele boje i monolitnih, čistih linija. Na taj način prostor djeluje smireno i skladno, dok ga intervencija bojom čini zanimljivijim.

U spavaćoj sobi možete ponoviti tri dominantne boje, ali ovaj put u drugačijoj formi. Ako je krevet sivo-smeđe boje, zid iza njega neka bude u maslinastozelenoj, dok zastori mogu biti u boji pijeska.

Drvo je materijal koji uveliko može vizuelno oplemeniti prostor, upotrebom tog materijala savremeni minimalistički interijeri djeluju toplo i udobno. Može biti korišteno kao vizuelan i funkcionalan element. S obzirom na to da je glavni open plan prostor (koji sadrži ulaz, dnevni boravak, trpezariju i kuhinju) limitirajuće veličine, koristite drvene panele kako biste razdvojili pojedine sadržaje. Prilikom ulaska u interijer direktno nailazite na drveni panel, koji razdvaja kuhinju od ostatka prostora. Drveni zid se kosinom vizuelno otvara prema prostoru te se može nastaviti na trpezarijski sto, koji je ujedno i nastavak radne ploče kuhinje.