Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Velež ostao bez direktora: Jednom "Rođeni", zavijek "Rođeni"

Dosadašnji direktor mostarskog Veleža Džemil Šoše podnio je ostavku na ovu funkciju u redovima pomenutog fudbalskog kluba.

Razloga za ostavku ima mnogo, a sve je detaljno objasnio u objavi na Facebooku.

"Dragi Veležovci, poštovani članovi, navijači i prijatelji 'Rođenih'. Ovim putem želim Vas obavjestiti o svojoj odluci da podnesem ostavku na poziciju direktora FK Velež Mostar. Naime, smatram da je potrebno da neko preuzme odgovornost za evidentnu rezultatsku krizu i određene probleme u samom funkcionisanju našeg kluba, a također smatram da, po prirodi stvari, najveća odgovornost leži upravo na meni kao direktoru FK Velež Mostar. O ovoj svojoj odluci i njenim razlozima obavijestio sam i članove UO FK Velež", napisao je Šoše i nastavio:

"Predstavljalo mi je ogromnu čast i zadovoljstvo kroz proteklih pet godina obavljati ovako odgovornu dužnost u našem voljenom Klubu. O rezultatima svoga rada u našem Veležu ne mogu biti objektivan sudija, ali zato mogu najiskrenije reći da će mi period mog rada u našem Veležu – uprkos svim teškoćama, problemima i teškim odlukama koje je često valjalo donositi – zauvijek ostati duboko u srcu, jer kroz angažman u FK Velež stvorio sam mnoge predivne uspomene koje sigurno ne blijede. Na tome sam iskreno zahvalan Klubu i svima vama koji ste stajali uz Velež na trnovitom putu koji smo kroz protekli period skupa prelazili. Hvala svima koji su mi bili podrška da istrajem i u periodima kada ni sam nisam vjerovao da imam snage za to. I naravno, velika hvala Veležovoj vjernoj Red Army, sjajnoj navijačkoj grupi koja je uvijek bila tu u trenucima kad je podrška bila najvažnija. Naravno, moja ostavka na funkciju direktora FK Velež nipošto ne znači da svim svojim srcem i stručnim kapacitetima i dalje ne stojim na raspolaganju našem voljenom Klubu, ali jednostavno smatram da je došao trenutak kad moram priznati i sebi i vama da se trenutno nisam u stanju nositi sa svim problemima, teškoćama i izazovima koje pozicija direktora FK Velež u ovom trenutku predstavlja. Jednom Rođeni, zavijek Rođeni. Mostar u srcu , Velež do groba".

Dodajmo da je ostavka usljedila nakon što su fudbaleri Veleža i Igmana iz Konjica odigrali neriješeno (1:1) u Gabeli u meču 2. kola m:tel Premijer lige BiH.

Šoše je poziciju direktora obavljao od decembra 2017. i klub je prošle godine osvojio Kup BiH i ove je igrao na međunarodnoj sceni, ali je eliminisan od Hamruna sa Malte u kvalifikacijama za Ligu Konferencija.