Bosnia and Herzegovina

Velika policijska akcija u Ohaju, oslobođeno više od stotinu žrtava trgovine ljudima

Više od stotinu žrtava trgovine ljudima, od kojih je veliki broj djece, spašeni su u sklopu operacije koju su vodile državne i savezne agencije u državi Ohajo, saopćeno je danas iz kancelarije državnog tužioca.

Operacija pod nazivom "Jesenja nada" dovela je i do hapšenja 179 osoba, uključujući dvadeset i dvoje optuženih za seksualne odnose sa maloljetnom osobom, među kojima je i katolički sveštenik.

- Ovi grabljivci su bestidno ciljali najnedužnije i najbespomoćnije članove zajednice. Operacija "Jesenja nada" šalje jasnu poruku a to je da smo na oprezu, da ćemo uhapsiti počinioce i zaštititi našu djecu - rekao je policijski zvaničnik oblasti Frenklin Dalas Boldvin.

Prema podacima policije, 66 djece od 109 žrtva vodila su se kao nestala i prebačena su pod okrilje socijalnih službi nakon spasavanja.

Prema podacima fondacije "Hodaj slobodno", oko 400.000 je u modernom ropstvu u SAD od seksualnog do prisilnog rada.

Football news:

Goodbye, Dad Buba Diop. Thanks to you, I lived the most memorable tournament of my childhood
Nuno about 2:1 with Arsenal: We played amazing, very proud. Jimenez recovered
Arsenal scored 13 points in 10 opening matches - the worst result in 39 years
West Brom can be bought by us investors. The Chinese owner of the club wants 150 million pounds
Lampard on Mourinho's words about ponies: You have Kane, Son, bale and alli. We are all fighting to win the Premier League
Mourinho on winning the Premier League: Tottenham are not in the race, because we are not a horse, but a pony
Laurent Blanc: I will return to football, but in children's. Now coaches are being asked to increase the cost of players, I don't like it