logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Vjeverica uskoro u novom ruhu

Počela je rekonstrukcija vrtića Vjeverica na Alipašinom Polju, gdje je u toku unutrašnja sanacija i rekonstrukcija objekta. Radnici konzorcija firmi Inggra d.o.o. i Klaus Lehman GMBH d.o.o. ruše zidove na obje etaže, skidaju betone po stropovima i plafonima, potvrdio nam je Amir Džindo, šef gradilišta.

- Uporedo sa tim, čistimo i betoniramo kanale toplovoda, zidamo nove pregradne zidove u skladu sa projektom, zatim saniramo grede i stropne ploče, te vršimo pripremne radove za postavljanje novih vodovodnih i kanalizacionih instalacija. Ugradili smo i jedan prozor, cilj nam je da što prije zatvorimo objekat fasadnom stolarijom, da bismo unutra dobili odgovarajuću temperaturu neophodnu za izvođenje zanatskih radova, kaže Džindo. Narednih dana počet će postavljanje novih elektro i toplotnih instalacija.

Vrtić Vjeverica najveći je devastirani objekt predškolskog obrazovanja u općini Novi Grad i jedino obdanište koje se nalazi na Alipašinom Polju, na čiju obnovu stanovnici desetljećima čekaju. Njegovo stavljanje u funkciju je važno s obzirom na činjenicu da postoji velika potreba za smještajnim kapacitetima za boravak najmlađih stanovnika. Vrtić se nalazi u parkovskom dijelu naselja zaštićenom od automobila i nakon rekonstrukcije bit će ugodno mjesto za boravak mališana.

Themes
ICO